Rattfull polis får sparken

En polisinspektör i Västra Götaland som ertappades berusad vid en trafikkontroll på Tjörn och dömts för det får nu också sparken. Ja, han ertappades inte bara, han försökte smita från kontrollen och jagades av sina kollegor som fick tag på honom:

Mannen vägrade dock stanna utan vände och försökte komma undan. Två polisbilar följde efter inspektören som körde vårdslöst, fort och mot rött ljus. Efter en stunds biljakt lyckades patrullerna stoppa sin kollega. Det avslöjades då att inspektören var berusad och kört privat med en av polisens tjänstebilar.

Utöver rattfyllan misstänks den aktuelle polisen för att upprepade gånger ha använt polismyndighetens tjänstebilar privat och för att ha innehavt vapen och ammunition utan tillstånd. Det är den tredje polisen på som fått sparken de senaste dagarna. De andra är polisen som bloggade i Skåne och en kvinnlig polis i Stockholm som misshandlat en kaféägare. Misshandeln skedde utanför tjänsten.

Att poliser avslöjas och fälls för sina förseelser är att betrakta som en positiv utveckling inom polisen och rättsväsendet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Gerd P

  ”Att poliser avslöjas och fälls för sina förseelser är att betrakta som en positiv utveckling inom polisen och rättsväsendet.”

  En verkligt positiv nyhet inom den kåren.
  Mera sånt!

 • frasse

  Ja, inget förvånar mej längre vad poliser på fyllan gör, vad korrupta åklagare gör….Straffet, skyddstillsyn, avsked. Detta är väl inget straff för denna förseelse polisfyllot gjort. Han borde sättas i fängelse för vart och ett av brotten. Först grov rattfylla, sedan smitning, sedan att idioten har använt polisens bil och dessuotm kört den i fyllan. Hans avsked: Detta är säker ett spel för medierna. Han kommer med stor säkerhet att få tillbaka sitt jobb som polis och han får under alla omständigheter behålla körkortet. Hade det varit en vanlig medborgare, då hade domen slutat med fängelse och indraget körkort under lång tid. Men vänskapskorruptionen är ju som alla vet väl utbredd och förankrad inom rättsväsendet. Ni vet väl att det finns en uppsjö av korrupta åklagare? Lars Willquist i Uppsala, Björn Ericsson. Bägge dom där skall ju utreda och åtala poliser som gör sig skyldiga till brott. Men kan man få köra bil i fyllan, men 2,63 promille i blodet, att vara så full att man inte ser skillnad på garageporten och diket och därmed hamnar i diket och ändå undgår straff, undgår straff bara för att man är rattfull polis vid Arlanda och straffbefriad för detta, då är det korrupt! Rättssunket är bara ett faktum

  • Anders_S

   frasse: Han kommer troligen att ställas inför rätta. Det pågår fortfarande utredning mot honom och därför har det inte blivit rättegång än.