Skottlossning vid bankrån i Blekinge

Vid ett bankrån i Olofström i nordvästra Blekinge idag avlossades skott mot folk i banken och mot bilar på gatan. Rånarna ska också ha detonerat en bomb i banken:

Rånarna tog sig in i banken via ett fönster. Ett tiotal skott avlossades och ett par minuter efter det skakades byggnaden av en explosion. Flaskor och murbruk ska ha trillat till golvet inne på Systembolaget som ligger vägg i vägg. Polisens bombgrupp är därför på väg för att delta i den tekniska indersökningen.

Ingen ska ha skadats fysiskt vid rånet, men många är svårt chockade. Det är oklart om rånarna kom över något.

Enligt media är det ännu oklart om de tre rånarna kom över något byte. Men gjorde de inte det med en sådan rejäl insats så vore det konstigt och ett misslyckande i klass med postrånet i Göteborg häromåret. Folk som var i närheten när sprängladdningen exploderade och skott avlossades är av naturliga skäl chockade.

Frågan är om rånarna valde att slå till idag då de visste att en stor del av den svenska polisen skulle befinna sig i Stockholm på grund av allt ståhej kring Victorias bröllop. Det förefaller, åtminstone för mig, som ganska sannolikt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Niklas

  För din kännedom så är det endast polisrytteriet som är flyttat tillfäligt från skåne. Inga resurser i övrigt är tagna från skåne eller blekinge till sthlm. Och om du undrar så är det inte en central del i i ett eftersök av bankrånare eller annan grov brottslighet.

  • Anders_S

   Niklas. Jag kan polisens organisation utan och innan. Så din dryghet är lite onödig. Inte heller kan jag kontrollera dina uppgifter, men jag misstänker att poliserna som ska jobba under bröllopet är SPT-utbildade och då behövs det förmodligen lite fler från Skåne än rytteriet. Men nu handlar det ju inte om vad jag tror eller vet utan om vad bankrånarna trodde eller visste. Så min spekulation är nog riktig lik förbannat.

 • Henrik C

  Grattis Blekinge till berikningen.

 • Niklas

  Min dryghet kan kan komma sig av du får det att låta som om polisen lämnat landet för att fara till Sthlm för att övervara bröllopet. Jag återkommer till att polisen i Sthlm skött detta själv med egna resurser/nationella men inte att skåne åderlåtits.

  • Anders_S

   NIklas: Det vore bra om så var fallet. Att Stockholmspolsien hade kunnat sköta det själva, alltså. Men 2000 poliser i tjänst samtidigt kräver mer än bara stockholmspoliser misstänker jag. Speciellt om en majoritet av de som var i tjänst vid bröllopet var SPT-utbildade. Däremot är det uppenbart att piketen från Malmö inte i sin helhet behövts i Stockholm. Kansks inte alls.

   Sen har jag aldrig menat att kritisera polisen utan bara spekulerat i hur rånarna har tänkt.