Västkustfamiljen tvingas stänga vårdhem

Västkustfamiljens vårdhem på Koön, innanför Marstrand, har tvingats stänga på grund av beslut av Socialstyrelsen:

Göteborgsföretaget Västkustfamiljen tvingas stänga sitt behandlingshem för ungdomar sedan Socialstyrelsen konstaterat allvarliga brister där. Bland annat har hemmet tillämpat otillåtna bestraffningsmetoder som exempelvis bad i isvak.

”Det händer nästan aldrig att vi ser så allvarliga brister att vi beslutar om stängning. För det mesta går bristerna att åtgärda, men i det här fallet är inte det ett alternativ”, kommenterar Britt-Marie Börjesson, biträdande enhetschef på Socialstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Ägarna till företaget har tidigare fått kritik för sina kontakter med Hells Angels, men det är inte detta som föranlett stängningen av vårdhemmet på Koön. Västkustfamiljens vårdhem i Kungshamn omfattas inte av kritiken och stängningsbeslutet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Robert

    Jä right, är det ingen som reflekterat över de resultat VKF når med sina klienter? Helt galet att verksamheten stryps.

  • Anna Gustavsson (v)Borås

    Hej, det var mitt avslöjande gällande isvaksbad som blev den sista droppen tror jag. Inte nog med Hells egels obehagliga koppling så använde de sig även av olagliga straffmetoder. Min lillebror blev utsatt för detta, han har ADHD och jag anser att det liknade tortyr, och förvaring. Det var ingen bahandling. Stället hjälpte inte honom ett dugg. Han mådde tvärt om, sämre än tidigare. Detta gjorde mig så förbannad. Jag tog kontakt med radio 7 i Borås och berättade om detta. Det som var ännu märkligare är att de faktiskt var öppna med straffmetoderna, iallafall de som arbetade där, när jag var uppe och hälsade på. Jag är glad för att de har fått stänga. Men även chefen för Västkustfamiljen på Marstrand var öppen med det. Men skyllde på en machotradition bland de boende.

    Jag är glad för att detta hänt! Jag trodde aldrig att det skulle gå så här bra. Jag gjorde allt för min bror.

  • Pingback: Känd sosse åtalad för ekobrott | Svensson()