Inte första gången fiskare hittar granater

En pensionär på Styrsö som gett sig ut för att sätta makrillgarn fick en oväntad fångst. När han drog upp sitt garn så fanns det en granat i maskorna. Granaten visade sig senare vara skarp och en del av Styrsö fick spärras av innan granaten kunde tas om hand.

Det är numera relativt ovanligt att granater, minor och liknande hittas av fiskare. Det är trots allt länge sen andra världskriget ägde rum. Men det händer uppenbarligen ändå. En period var det vanligt att fiskare fick upp senapsgas med sina trålar. Senapsgas från dumpade bomber från kriget. Idag händer det inte så ofta.

Granaten som fiskaren Svens Nilsson fick upp vara odetonerad, men frågan är om den överhuvudtaget kunde explodera längre. Men det är väl bäst att vara försiktig i överkant förstås.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements