Skottlossning lite överallt

I Hagsätra i Stockholm var det skottlossning tidigt i morse. 5 personer har gripits för att ha försökt mörde en ung man. Orsakerna till skottlossningen och mordförsöket är ännu okända.

Igår sköts också en 20-årig man i Kviberg i Göteborg. Han sköts i foten och polisen har egentligen inga spår efter någon eller några misstänkta. Den skjutne har inte pratat speciellt mycket med polisen. Något som kan tyda på en koppling till organiserade kriminella.

Natten till idag sköts också två personer i Malmö. I två skottlossningar som inte tycks vara relaterade till varandra. Ingen av männen fick livshotande skador.

Det vanliga mordvapnet i Sverige är kniv och när skjutvapen som inte är jaktvapen är inblandade handlar det i väldigt stor utsträckning om organiserade yrkeskriminella eller personer med kopplingar till kriminella nätverk och gängmiljöer. Antalet mord och mordförsök med skjutvapen har ökat något i Sverige under senare år, men utgör fortfarande en mycket liten del av all mord. Majoriteten av mord är fortfarande fulla människor som slår eller knivar ihjäl sin kompis, sin fru, sin fästmö eller nån annan närstående.

Läs mer om brottslighet:

 1. Brottslighet i arbetarområden
 2. Brottslighet och klass
 3. Brottslighet och ungdomar
 4. Brottslighet och högerextremism
 5. Brottslighet och kön
 6. Brottslighet och gangstergäng
 7. Brottslighet och polisen
 8. Brottslighet och vänsterextremism
 9. Brottslighet och etnicitet
 10. Brottslighet och geografi
 11. Högerextremism och organiserad brottslighet

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements