Åtal mot Hells Angels-medlemmar

När polisen nyligen gjorde husrannsakan på Hells Angels-gården i Olofstorp i Göteborg hittade polisen ett par vapen och en stor mängd ammunition i anslutning till gården. Ingen medlem i organisationen har kunnat knytas till vapnen och ammunitionen och inget åtal väcks därför för vapenbrott. Istället väcks enbart åtal för misshandel och rån med anledning av övergrepp mot en tidigare medlem som lämnat i så kallad ”Bad Standing”:

Den 12 augusti förra året kallades han till Hells Angels-gården i Gunnilse för ett möte. Väl där beordrades han, enligt egen uppgift, ner i källaren där han fick förklarat för sig inför alla medlemmar att han var utesluten.

Samma kväll tvingades han tatuera över sin Hells Angels-tatuering med ordet ”OUT” och dagens datum. Därefter körde en grupp medlemmar till 47-åringens hem och plockade på sig alla föremål de kunde hitta med Hells Angels symboler: guldsmycken, kläder och andra föremål för drygt 60 000 kronor.

[…]

Bland de åtalade för misshandeln i samband med tatueringen är en 41-årig yrkesaktivt tatuerare från som är prospect, provmedlem, i klubben.

Hells Angels-ledaren är åtalad tillsammans med en annan mångårig medlem för anstiftan till misshandel.

Åtalet hade förmodligen kunnat göras utan husrannsakan hos Hells Angels. Själva husrannsakan mot deras gård i Olofstorp måste nog ändå sägas vara ett misslyckande om man ser till att den inte resulterat i något åtal. Visserligen kunde polisen beslagta vapen och ammunition och det är ju bra och positivt. Samtidigt är det uppenbart att det är lätt att skaffa nya vapen för kriminella gäng.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • db

  Skulle vara uppfriskande med lite mer kreativitet bland lagstiftarna för att stoppa sådan här organiserad brottslighet.
  Har för mig att man i andra sammanhang tagit ifrån dömda körkortet när man genom sin brottslighet visat hänsynslöshet mot andras liv och säkerhet.
  HA-killar som åker spårvagn är ju inte fullt lika häftigt.

  Hoppas dessutom att kommunen lyckas i sin strävan att förbjuda dem att bära sina västar på krogen. Genom det rykte de så målmedvetet byggt upp är ju västarna ett underförstått hot.

  Alltid märkligt hur kriminella sätter sig in i lagstiftning när det passar dem, men struntar fullständigt i den när den går dem emot.

 • Allan

  Jaa mina vänner, det är inte mycket ni förstår av detta ser jag.

  Ger man sig in i en organisation av detta slag skall man vara på det klara med att samhällets regler inte gäller där.
  Man kan inte hoppa fram och tillbaka efter humör när det passar.
  I sanningens namn skulle det vara humanare om hela samhället styrdes som dessa organisationer gör för då vet man vilka regler man skall rätta sig efter.

  Titta på hur samhället ser ut idag. Folk tar livet av sig för att myndigheter ändrar regler under spelets gång. Är du inte död är du frisk som är försäkringskassans paroll.

  Är det konstigt att brottsligheten ökar? Alla undrar varför men det är bara att öppna ögonen och se hur sahället behandlar dom som redan är nedslagna och utkastade ur systemet.
  Brottet är enda utvägen till överlevnad för vissa.
  Många laglydiga skulle aldrig ägna sig åt brott om de inte var tvingade av situationer dom inte rår på.

  Hade jag vart yngre skulle jag anammat och gjort mitt yttersta för att få förmånen att dela en sådant broderskap som Hells Angels har.

  Samhällets tack till individer som har jobbat och slitit hela livet är en tom plånbok, utförsäkringar, arbetslöshet och ändrade regler till individens nackdel stup i kvarten.

  Är det så konstigt att vi har samhällsfiender?
  Jag ansluter mig gärna om någon vill ha mig, för det här samhället vill jag inte längre vara med och bidra till.

  • Anders_S

   Allan: Brottsligheten i Sverige ökar inte. En ökning av antalet anmälda våldsbrott finns. Det finns dock inget som tdyer på att den verkligen ökar. Troligen gröd en det även om inga undersökningar idag tyder på det. Det hänegr ihop med ökand eojämlikheten även om orsakssambanden inte är rka och klar. men de finns där. Antalet anmälda våldsbrott ökar alltså, men antalet anmälda egendomsbrott (främst olika typer av inbrott och stölder) minskar vilket gör att antalet anmälda brott som helhet inte ökar.

   Ökande ojämlikhet är alltså som du skriver en orsak till att gängtillhörighet blir en framkomlig karriärväg som för en del framstår som bättre än att försöka få ett jobb som man ändå inte tror att man kan få. En tsor nalednign till att gängebrottsligheten förmodligen ökar är en fösvagning av staten. Atts taten inet längre tar ansvar för all emdborgare gör attd et lämnas ett utrymme för kriminella gäng att ta ansvar för de som lämnas utanfrö av staten. Detta är väl belagt från forskning i Italein och Lappalainensn böcker om italienska organiserad brottslighet rekommenderas.

 • Nemo

  Det är ju helt fantastiskt att samhället bara för att ”störa” HA skall ens ta i detta med tång… Att anmäla ledaren för anstiftan till misshandel och babbla om saker som att det skulle vara ”OSKÄLIGT” att HA tar tillbaka logo-prylar som den lilla ledsna ex.medlemmen köpt själv är ju helt absurt.

  Har man valt att gå med i HA har man ju starkt visat att man ställt sig utanför lagen! Inte en sekund eller en enda peng skulle samhället ödsla på att dividera om huruvida denna organisations ”medlemsregler” fungerar. KRIMINALISERA grupper som HA = medlemskap lika med ingen hjälp från samhället.