Hultsfredsfestivalen i konkurs

Hultsfredsfestivalen har förklarat sig själva i konkurs och årets festival ställs in. Sveriges största festival kastar alltså in handduken och lägger ner efter tre år med förluster. Jag är för gammal för att ha upplevt Hultsfred som något viktigt. Jag har aldrig besökt Hultsfredsfestivalen, men en gammal vän var i nåt år ansvarig för festivalen men fick sparken efter förluster och en dåligt besökt festival. Tiden tycks ha runnit ut för Hultsfredsfestivalen och istället verkar det som nu gäller vara musikfestivaler i storstäder som Metaltown , Pier Pressure, West Coast Riot och Way out West i Göteborg.

Nedläggningen av festivalen i Hultsfred har alltså mycket liten känslomässig betydelse för mig personligen. Annat hade det varit med Roskilde. den festivalen var jag på en rad av de allra första med start 1974. En av de tre gånger jag sett Bob Marley live var på Roskilde 1976. Det var den sämsta Marley-konserten av de tre jag sett. Bäst var 1975 i Scandinavium. Överlägset bäst faktiskt. Med ett extranummer på omkring 30-45 minuter bestående av två låtar, däribland Exodus. Hade Roskildefestivalen lagts ner så hade det känts i hjärteroten, men Hultsfredsfestivalen betyder inget för mig överhuvudtaget.

Intressant?
Bloggat: Kulturbloggen,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Röda Berget kvalitetsstämplar några bloggar « Röda Berget()

 • Pingback: Jinge.se » Bloggitik.se och stölden av politikbloggarna()

 • Den gamle vännen

  Kanske jag är den gamle vännen och tackar då för den beskrivningen.
  Vill bara peka på att Roskildefestivalen till skillnad från Hultsfredsfestivalen är en välskött festival där de ansvariga och deras medarbetare fokuserar på kärnverksamheten festival.
  På grund av det och till skillnad från Hultsfred kommer i år Roskilde, efter några svåra år, tillbaks med utsåld festival, starkt program och full av upplevelser.
  Hultsfredsfestivalens öde var väntat och helt ansvarig för den inkastade handuken är en annan helt annan Svensson som kallas Putte (Patrik) i förnamn.
  Anders – vårt oväntade möte var verkligen roligt – ha det…
  JP

  • Anders_S

   JP: Tack.

   En bra skött festival kan klara några sämre år och sedan komma tillbaks. En sämre skött går omkull när de sämre åren kommer. Det är nog inte svårare än så.

   Mötet var verkligen trevligt. Det kan vi vara överens om. Ha det.

 • Pingback: Bloggitik.se och stölden av politikbloggarna | Ocensurerat()