En av de mördade i Ronna var elitspelare i fotboll

En av de som mördades, Eddie Moussa,  i den gångna nattens skottlossning en spelklubb, Oasen, i Ronna var elitspelare i Assyriska FF, Södertäljes ledande fotbollsklubb.  Huruvida Eddie Moussa är ett oskyldigt offer, om hade skulder eller om han var en del av nån form av kriminellt kontaktnät i Södertälje är för mig okänt. Men jag kan konstatera att han inte är den förste elitspelaren i fotboll som förekommit i den här typen av sammanhang.

Enligt alla uppgifter var mördarna inriktade på att skjuta just de två som sköts, vilket ju talar mot att Moussa skulle vara var en person som dödats av misstag. Men å andra sidan kan vittnesuppgifter och tidningsuppgifter i såna här fall var helt annat än korrekta och sanna. Så det är fortfarande möjligt att han är ett helt oskyldigt offer för våld som han har mycket lite samband med. Vi får se hur det hela utvecklar sig.

Om det är en helt oskyldig och oinblandad person som skjutits är det allvarligt och en vidareutveckling i samma spår som liknande  händelser i Malmö tidigare. Att personer utan kontakter med kriminella nätverk blir skjutna. Vilket måset betraktas som allvarligare än de när de skjuter varandra.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements