Moderaternas cyniska hantering av Littorinaffären

Moderaterna tycks på något sätt ha drabbats av panik när det kom fram att Aftonbladet tänkte gå ut med uppgifter om att Littorins köpt sex av en prostituerad kvinna. Man genomförde omedelbart en presskonferens där lögnerna uppenbarligen haglade. Den egentliga anledningen till avgången avslöjades inte, man låtsades som om man inte kände till något osv. Littorin utraderades från hemsidor och liknaden snabbare än kvickt osv. Men det verkar som om moderaterna och Fredrik Reinfeldt faktiskt känt till anklagelserna om sexköp sen tidigare och agerandet framstår därför som ett cyniskt försök att få bort Littorin och sexköpsaffären från dagordningen för att den absolut inte skulle kunna påverka valet i höst.

Det handlar om cynism, där personen Sven Otto Littorin och hans familj cyniskt offras för att moderaterna inte ska skadas. Att Fredrik Reinfeldt tycks ha känt till det hela tidigare verkar vara en sak man också vill dölja förutom att man vill få bort affären så den inte påverkar valrörelsen. Cynsimen i moderaternas agerande avslöjar makthungern och människofientligheten inom det partiet. Det luktar inte lite av ändamålen helgar medlen när det gäller moderaternas hantering av affären. Så här säger PR-konsulten Paul Ronge om det hela:

Att Fredrik Reinfeldt inte tar ställning till anklagelserna utan bara återger vad Sven Otto Littorin har sagt anser Paul Ronge vara oempatiskt.

– Det kan vara empatiskt att ruska om en människa, de skulle ha tvingat Sven Otto Littorin att berätta om det är sant eller inte. Om anklagelserna inte är sanna skulle de ha stått upp för Sven Otto Littorin, annars skulle de ha gått ut och berättat sanningen, säger Paul Ronge.

Kan de inte ha chansat på att Aftonbladet inte ville publicera anklagelserna?

– I så fall var det bara ännu mer människofientligt och cyniskt, Sven Otto Littorin hade fått leva vidare med ett batteri av rykten om sig. Aftonbladet tog faktiskt någon sorts ansvar när de publicerade anklagelserna.

Intressant?
Bloggat: Kulturbloggen, Röda Berget, Ankersjö, Moberg,
Borgarmedia: AB1, 2, 3, DN1, 2, GP, SVD, EX1, 2, 3, 4, 5, HD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements