Syftet med Littorins framträdande: Rädda fifflarregeringen

Nog för att jag tycker vi har en regering fylld av fifflare. I alla fall en regering som varit och delvis är fylld av fifflare med tanke betygsfifflaren Littorin, svartbyggefifflaren Björling, svartjobbsfifflaren Reinfeldt, de ekonomiska fifflarna Bildt och Odell, skattefifflaren Borelius, avgiftsfifflarna Billström och Stegö Chilo, alla privatiseringsfifflarna där man kanske främst tänker på Björklund och ryska maffians samarbetsman Maud Olofsson.

Men det är inte jag som hävdar att syftet med Littorins framträdande i DN var att rädda Reinfeldt och hans fifflarregering (okej jag hade tankar åt  samma håll i ett tidigare inlägg) utan Anna-Klara Bratt:

Skattesmitare, nyttjare av svart arbetskraft, licensskolkare, ministrar med tveksamma aktieinnehav och skumma klubbmedlemskap, fylla under obekväm arbetstid, valfusk och fejkad examen, sexchattar och sexköpsanklagelser – listan är lång och än är det inte över. Märkligt nog har ingen i oppositionen tagit chansen att summera moderaternas meritlista efter Littorin-affären.

[…]

Den kanske mest utmärkande egenskapen för den moderatledda alliansregeringen har varit att man dragit för snabbt och hafsigt fram. Frågetecknen har hopats bland de så kallade remissinstanserna vars varningar inte sällan har gått direkt i papperskorgen. Exemplen är otaliga även om sabotaget av a-kassan, den indragna sjukpenningen till cancersjuka eller den galna tandvårdsreformen sticker ut bland dumheterna. Alliansregeringen har många gånger betett sig som en simpel konsultfirma vars enda uppdrag är att avyttra, säga upp och montera ner – utan att röra en min. Det är obegripligt att ingen säger det men regeringen Reinfeldt var helt enkelt inte mogen uppgiften att bilda regering. De hade till exempel, trots att moderaterna själva lade beslag på de flesta tunga ministerposter, inte tillräckligt med dugligt folk för att befolka dessa förtroendeuppdrag. Att sedan många tunga beslut fattats av en mycket liten krets som nu dessutom blivit mindre, ökar inte heller förtroendet för partiväsendet i allmänhet.

Det finns i dag inget uppenbart som hindrar statsminister Fredrik Reinfeldt att tydligt markera mot sexköp oavsett vad som lurar runt knuten i tragedin runt före detta arbetsmarknadsministern Littorin. Bara för att försäkra alla om att regeringen tar tydligt avstånd från brott i allmänhet och sexköp i synnerhet. Varför denna tystnad? Tiden det har tagit för sexköpslagen att slå rot i polis- och brottskretsar, för att så småningom mynna ut i en allmän förståelse, landa hos moderaterna och numera även gå på export kan gå om intet på vecka med liknande tystnad.

Jag håller med Bratt i sak och jag är anhängare av sexköpslagen som ju visat sig vara effektiv dessutom.

Intressant?
Bloggat: Moberg, Kulturbloggen, Motvallsbloggen, Fagerlund,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Emil Jacobsson / farfar till Sverges medborgarrättskämpe nr. 1, 1 år 11½ mån. /

  Sveriges yngsta ”Martin Luther King”, den numera 2 år i mån. 14 dagar gamla, ”Liam” hälsar till alla de i Sverige, gm farmor och farfar!

  Hälsar till alla dessa, som vill rasera rasismen, segregationen, lögnarnas och tjuvarnas marknader, religionsofriheten och allt annat, under flera decennier, hopsamlat politiskt bråte.

  När nu lögnarna trasslat in sig i sitt eget nät, så är det nu endast är, att ha tålamodet till att vänta ut det totala sammanbrottet för en statsminister, utan egen kompetens, utan egna visioner, utan kompetenta rådgivare, utan hederlighet. Men – FRA – utan civilkurage, att ta itu med kriminella myndighetschefer och nätverk inom statliga myndigheter, kommunala förvaltningar, och politiska nämnder i den ekonomiska ”kolonin i norr”, som stampat på Mänsklig/Medborgerlig RÄTT och t.o.m. Mästarens ord om ”BARNENS RÄTT”, med sina svarta, stålklädda skor….

  Det som INGEN nyhetschef i Sverige vågat ”ta tag i”, p.g.a. rädsla för den ”timide teddybjörnen, Fredrik…”, som aldrig gråter eller skrattar, men ständigt går omkring med sitt cyniska leende.

  ”Flina inte”, sade di gamle! Det var som att liknas vid en ”byracka”, som EJ var att lita på….

  ”Di gamle, men så ofta verkligt levnadsglada, hade kanske ibland rätt i sin, under år av ”sådd och skörd”, inhämtade visdom…..

 • Emil Jacobsson / farfar till Sverges medborgarrättskämpe nr. 1, 1 år 11½ mån. /

  PS Glömde det viktigaste… En Sommar tillönskas alla som läser denna blogg! Det ser ut att äntligen börja ljusna, när det börja mörkna!

  Med Vänlig Hälsning!