Dödligheten i drunkning är lägre på sommaren

Svenska Dagbladet slår nog världsrekord när det gälelr det dummaste nyhetsuppslaget hittills denna sommar. Bra väder leder till att fler drunknar är deras toppnyhet just nu. Nähä, menar dom det. Vilket slutledningsförmåga. Det är väl helt självklart att fler drunknar när fler människor åker båt och badar. Det är faktiskt ingen nyhet. Lika lite som att det är en nyhet att fler människor är våldsamma och blir bestulna när det är fler människor ute och rör på sig samt super.

Men förmodligen är andelen av de som är ute på havet som drunknar mycket lägre på sommaren än på vintern. Så egentligen är sjön och drunkningsdöden en större fara för människor på vintern än på sommaren. Och dödligheten lägre på sommaren.

Nyhetstorkan har slagit till igen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • paul nordh

  Varför inte nämna den heliga alkoholens betydelse vid drunkningsolyckorna !!! Men det är kanske ingen NYHET. pn

  • Anders_S

   Alkoholen har stor betydelse för drunkning, våld, trafikolyckor. Det mesta

 • Jenny

  Hâller med. Det är ju inte för att det är sol som man lättare drunknar.. Blev lagom irriterad när jag sâg titeln pâ artikeln

 • Anders

  Ja och färre drunknar vid -20. Det måste vara en riktig upptäckt dom gjort när dom kom på att fler drunknar när halva Sverige ligger i plurret.

 • Anders

  Ett tips som minskar risken för de som har dålig fysik/simkunnighet eller som badar på fyllan är att använda flytväst. Det går bra att simma med flytväst, hastigheten minskar kanske med 10 %, det är svårt att ens mäta vid tester.