Individualiserad föräldraledighet löser Sanna Raymans problem

Sanna Rayman på SVD:s ledarsida tycker att alliansens senaste förslag om föräldraförsäkringen är bra. Att bägge föräldrarna kan var föräldralediga samtidigt alltså. Och det låter ju kul och trevligt. Idag kan föräldrar inte ta ut ledighet samtidigt. Problemet löses mycket enkelt och flexibelt genom  individualiserad föräldraledighet där varje förälder har ett visst antal dagar som är dennes. Enkelt och flexibelt. Rättvist, jämlikt och jämställt. Mycket enklare, bättre, rättvisare, flexiblare än alliansens tankar. Det är bättre att löpa linan ut än införa halvmesyrer. Individuell föräldrapenning är lösningen på Sanna Raymans familjeutflyktsproblem.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Usch.

  Jag är jättemycket emot individuell föräldrapeng. Föräldraförsäkringen tillhör barnet och det är vårdnadshavarnas gemensamma beslut hur den skall fördelas.

  Däremot tycker jag att det inte bara skall vara de biologiska föräldrarna som skall kunna vara föräldralediga. Vill vårdnadshavarna överlåta föräldraledigheten åt farmor eller den polska städhjälpen låt så ske.

  • Anders_S

   Jerker: På vilket sätt skulle individualiserad föräldraförsäkring vara sämre för barnet? Jag kan inte se det. Det handlar ju iofs delvis om hur mycket tid som ges till varje förälder. Sen kan man nog behöva ta hänsyn till andra familjeformer än den vanligaste.

 • Pingback: Heteronormen återbesökt | Svensson()

 • Pingback: Föräldraförsäkring och det personliga valet | Svensson()