Åtal för helikopterrånet

Tio män ska åtalas för helikopterrånet i Västberga i september förra året.  Enligt Aftonbladet anses 5 män var en inre kärna med större ansvar för rånet och för planeringen av den spektakulära insatsen. Baldn dessa fem ingår helikopterpiloten själv, som dessutom är TV-man och arbetat på många stora TV-produktioner. Dessutom ingår en man, tidigare dömd för flera rån, som greps på Dominikanska republiken. Då var han i sällskap med Bülent Aslanoglu, en man som bor i Colombia och anses vara kopplad till det så kallade Södertäljenätverket i Sverige. Aslanoglu var och är inte inblandad i Västbergarånet.

Ingen av de tio män som åtalas har erkänt brott, men de flesta av dem är straffade för mindre brott tidigare och några stycken, som redan nämnts, är straffade för ett antal grövre brott.

Vid själva Västbergarånet gick det häftigt och spektakulärt till men inte lika våldsamt som i Frankrike i samband med ett kasinorån där en rånare sköts ihjäl. Något som enligt media orsakat kravaller och upplopp i Grenoble.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements