Konkurrens bakom bombdåd

Det enda motiv polisen kunnat hitta som kan förklara bombattentatet mot en restaurang i Gamlestaden är konkurrens. De som misstänks  och nu har åtalats för attackerna mot restaurang Pannrummet i Gamlestadens Fabriken har nämligen kopplingar till en annan restaurang i närheten som hade ekonomiska problem enligt vad åklagaren påstår. Motivet skulle alltså vara att en annan restaurang ville bli av med en konkurrent.

Kopplingen mellan den andra restaurangägaren och själv bombdådet är emellertid svag. De som anses vara ansvariga för bombdådet är två personer med svaga kopplingar till Pannrummets konkurrentrestaurang. Den ene av dessa två, en 32-åring, pekar dock ut en 37-åring som också har kopplingar till konkurrentrestaurangen, som den som tillhandahöll handgranaterna som användes vid försöket till bombdåd och vid det genomförda sprängattentatet. En misstänkt, en 30-åring, har kunnat knytas till handgranaterna med DNA. Han har också en svag koppling till konkurrentrestaurangen. Denne man nekar dock till brott och det gör också den 37-åring som kopplas till konkurrentrestaurangen. Konkurrentrestaurangens ägare är dock inte misstänkt för brott. Åtalet verkar faktiskt lite svagt och kopplingen till den andra restaurangen faktiskt lite vagt.

Motivet förefaller dock plausibelt och det är inte heller första gången det uppstår våldsamma motsättningar mellan olika restaurangägare i Göteborg om det nu skulle visa sig att det hela faktiskt gått till så som åklagarna anser.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements