Rasist-Danmark

Jag måste erkänna att jag uppenbarligen burit mig åt på sätt som kunnat leda till utvisning ur Danmark. I alla fall om jag varit rom. Jag har sovit i tomma hus, jag har sovit i trappuppgångar, jag har sovit i husbil som jag parkerat utanför museer, kyrkor och varuhus. Det är ungefär samma saker som de romer som Danmark nu utvisar har gjort. Danmark hade dock säkerligen inte utvisat mig som svensk om jag blivit omhändertagen av polisen i samband med nån av mina övernattningar på icke-godkänd plats.

Utvisningen av romerna från Danmark är rasism, det är 1800-tal och det är uppenbarligen inte i överensstämmelse med EU:s direktiv om fri rörlighet. Danmark blir i mitt tycke vett sämre land för varje år. En gång var det Nordens frihetliga land. Numera är det landet som tvingar kärlekspar till Sverige, som utvisar folk för de är fattiga och där rasismen har fäste i de flesta partier. Det är kort sagt rasismens högborg i Norden. Och inte så frihetligt alls. Snarare inskränkt. I alla fall vad det gäller människors lika värde och människors lika rättigheter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Esteban

  Svensson, du skämmer ut dig själv genom att ropa om rasism, vilket förtar effekten av det budskap du egentligen vill framföra.

 • Brian Andersen

  Utroligt med den vedvarende omtale af Danmark som racistisk. Hvis svenske politikere, eller andre svenskere tør få en afgørelse om, om denne sag er lovlig eller ulovlig, racistisk eller ikke racistisk, SÅ LÆG DOG SAG AN! Alt andet er HYKLERI!

 • Nielsen

  Nej Svensson, der er du fanden gået galt i byen. Romerner stjal fra de omkringliggende områder – polisen fandt flere tyvekoster på stedet.
  Ser frem til valet i september.
  Lycka till.

 • Mia

  Danmark är inte nordens lilla, racistiska böld så som så många pk svenska politiker och vänsterpartister vill det skall låta som. Sverige är landet där alla tiger och gömmer sig bakom det de tror är pk rätt att säga/göra.
  Våga handla. Och att ta reda på all fakta innan du drar upp det sönderslitna racist-kortet.
  Ha en bra dag.

  • Anders_S

   Mia: Du har rätt så till vida att Norge har en större andel av befolkningen om röstar på uttalat främlingsfientliga partier. Men det är bara i Danmark som främlingsfientlighet och rasism är en del av regeringspolitiken.

 • Man bör vara försiktig med ordet ”rasism”. ”Ism” innebär att det är en ideologi som postulerar att det finns olika människoraser som på något vis är olika värda och bör organiseras hierarkiskt och/eller hållas isär.

  Jag skulle vilja påstå att det som plågar inte bara Danmark utan stora delar av världen är vanlig simpel bymentalitet och rädsla för det man inte är van vid. Sen är det en annan sak att den danska regeringen bejakar denna rädsla, av feghet förmodligen, eller av beräkning. Något som antagligen kommer att stå landet dyrt eftersom man stöter sig med alla i omvärlden.

 • Søren Skov

  Jeg holder meget af Sverige og reser ganske mycket i Sverige.
  Men kan kan undre sig over de svenske medier, da de bringer et forvrænget billede af Danmark.

  Man kan også undre sig over det svenske demokrati. Læs her Weekendavisens omtale af demokrati på svensk:

  http://www.weekendavisen.dk/smarticle/view/1

  Venlig Hilsen
  Søren Skov

 • Magnus

  Fri rörlighet i korthet,

  ”Du som är EU-medborgare har rätt att resa till ett annat EU-land och vistas där för en längre eller kortare tid. Det kallas för fri rörlighet för personer. Ska du stanna i landet i högst tre månader behöver du bara ha ett giltigt pass eller id-kort. Du har rätt att stanna kvar längre tid än tre månader om du ska arbeta eller studera, bosätta dig som pensionär eller om du har tillräckligt med pengar för att försörja dig själv.”

  källa. http://www.eu-upplysningen.se/Amnesomraden/Fri-rorlighet/Personer/

  Helt förkastligt att politiker och annat löst folk kan kalla Danmark rasister och påstå att de inte handlar korrekt efter de eu direktiv som måste åtföljas. Huruvida dessa personer har kännedom hur länge romerna i detta fall befunnit sig på Dansk mark, återstår att se. Förmodligen har de ingen aning. De som fakiskt vet, är Danmark som med hjälp av poliser kartlagt och id profilerat dessa romer.

  • Anders_S

   Magnus: Ditt inlägg förändrar ingenting. Ingenting. Du tillför inget som vi inte redan visste. De danska myndigheterna anger det skäl som jag nämnde i mitt som anledning till utvisningen. Att de har bott på en otillåten plats. Det har inget med de regler du citerar att göra, utan är enbart jävelskap riktad mot romer. Sådant brukar kallas rasism.

 • Kentha

  Ett av problemet med den svenska debatt klimatet är användandet av ordet rasism i tid och otid. Din rubrik förstörde och förlöjligade en annars intressant debatt. Tyvärr

  • Anders_S

   Kentha: Och? Det handlar ju om rasism i detta fall. Ett solklart fall av rasism mot romer. Det var ju därför jag skrev rubriken. Vad fan är det med folk egentligen. Har ni alla fått solsting? Folk yrar på varenda inlägg jag skrivit idag och igår. Om oväsentligheter. Försök för helvet att komma med nåt nytt, nåt som bidrar till debatten och som ger oss lite mer än bara gnäll.

 • Danmark är mycket riktigt ett rasistiskt land. Där är det lagligt för en rektor att införa segregerade klasser i skolan där muslimer måste gå i sepparat klass eftersom rektorn anser att deras kultur är förkastlig och är ”våldsamma och stjäl”.

  http://www.skanskan.se/article/20090122/GRINGO/787093565/1114

  Här skulle han fått sparken och blivit fälld för hets mot folkgrupp. I Danmark gick det bra. Ett rasistiskt land således.

 • Johnny

  Intressant länk Hampus.

  Det är egentligen bara naturliga konsekvenser av mångkulturen. /*rasistiskt påstående, borttaget*/ #AS Helt olika språk, religion, kultur, värderingar, etc. /*felaktigt påstående utan belägg i fakta, dessutom rasistiskt, borttaget*/ #AS

  Frågan är hur man nu på bästa sätt löser denna omfattande och komplexa problematik på ett humant och rationellt sätt. Det är lätt att klandra andra och hur en dansk rektor delar in klasserna i muslimer och danskar. Frågan är om det blev en bättre studiemiljö och mindre våld och hot? Det verkar så i alla fall och vad skulle vara en bättre lösning? Helt separata skolor för etniska danskar och muslimer? Antagligen eftersom kontakt ej finns bör konflikt ej uppstå mellan grupperna.

  • Anders_S

   Johnny: Segregation ökar motsättningar och våld i ett samhälle, det minskar dem inte. (Sydafrika och USA är goda exempel på detta, ojämlika, stark segregation och mycket våld). Det finns mycket forskning som visar att det är så.

 • Johnny, visst är det naturligt att en del människor är rasister. Tyvärr. Dessa peroner ska dock självklart inte ha offentliga positioner utan bör fördömas. Det är nämligen direkt onaturligt att låta fördomsfulla avgrundsspöken styra över barn.

  Det rasistiska samhället där rektorer får förespråka påtvingad mångkultur, dvs tvinga elever att gå i olika klasser enligt hans egna fördomsfulla tankar om ”kulturer” är självklart något avskyvärt. Precis som det är avskyvärt att tvinga folk från arbetarklass eller Sverigedemokrater att gå i särskilda klasser eftersom de är överrepresenterade i brottsstatistiken.

  Om du tror att separa klasser leder till färre konflikter är du helt ute och cyklar.

 • Johnny

  Anders, du säger att forskning visar att segregation ökar våld. För etnisk segregation mellan ex vita och svarta i USA eller ex etniska danskar och etniska turkar, kurder, araber, somlaier, etc som är muslimer, förutsätter det minst två etniska grupper, finns bara en etnisk grupp finns ingen segregation per definition.

  Segregation uppstår naturligt när två eller fler etniska grupper finns i ett land, samma språk, religion, kultur, utseende skapar trygghet och gemenskap. Vi har flera ”svenskkolonier” utomlands där svenskar håller kontakt och umgås, så inget konstigt om så sker här.

  /*off topic, borttaget*/ #AS

 • Pingback: Rasist-Sverige | Svensson()

 • Hans Norebrink

  Javisst luktar det rasism. Bara kollektivuttrycket ”de brottsliga romerna” (alltså alla) istället för ”kriminella romer” (brottslingar av romskt ursprung).

  Sedan måste det någon gång också till en debatt om alla sidor av den romska kulturen och livsstilen är utan invändningar. Huvudansvaret för det har romerna själva.

  Att hålla barn borta från skolan är inte att ta ansvar för en lyckosam integrering.

  Inte heller att bete sig illa i grupp på sjukhus.

  • Anders_S

   Hans: Det finns bekymmer inom den romska gruppen. En del av dessa bekymmer kan förmodligen härledas ur deras egen uppfattning om sin kultur. Det är väl känt att visa romska familjer håller sin barn från skolan på olika sätt och att de kan uppträda dominant när de samlas i stora grupper. Men det är i det stora hela ett ganska litet problem och fokus bör nog inte var på detta.

 • Hans Norebrink

  Instämmer, fokus bör vara på hur de ska få jobb och bostäder och integreras som vanliga svenskar med romskt ursprung, alltså den vanliga saken med invandrare. Vilket båda sidor bör arbeta med, majoritetssamhället och den romska minoriteten