Mordet i Alby – ett misstag?

Enligt vissa uppgifter i media var mordet i Alby ett misstag. Fel person ska ha skjutits. Det är i så fall något som kan fövsåra lösningen av mordet då kopplingar till en eventuell mördare kan vara svår att göra. Det verkar som om den skjutne unge mannen, Seedy Rahman Jammeh, var en skötsam person:

I Alby var stämningen uppriven i går. Många hade svårt att förstå det som hänt.

– Det är svårt att tro att just han blev mördad. Han var en lugn kille som respekterade alla. Nu känns det inte tryggt i Alby längre, säger vännen Gardi Bola.

För polisen är motivet bakom mordet en gåta. Ännu i går kväll hade ingen misstänkt gärningsman gripits.

– Att 19-åringen inte är känd av oss sedan tidigare gör att vi tvingas börja från ruta ett och kartlägga honom, säger Hesam Akbari, pressansvarig på Södertörnspolisen.

[…]– Det gör så ont att veta att han aldrig kommer tillbaka. Han var min hjälpare, skalade gärna potatis eller hjälpte till med tvätten.

I Seedys rum är sängen prydligt bäddad precis som han lämnade den och på väggen hänger en bild av favoritlaget Real Madrid.

– Det var hans stora dröm att bli en stor idrottsman, säger hans pappa Famara Jammeh.

Föräldrarna grubblar över varför sonen blev mördad, men har inga svar.

– Vi vet bara att vår pojke var snäll. Han varken rökte eller drack, han var ren, säger pappan.

Å andra sidan kan man inte lita på föräldrar som hävdar detta, men mycket tyder ändå på att det kan vara rätt och att 19-åringen förväxlades med nån annan och sköts av misstag. Eller sköts han för att han var en skötsam person som råkat komma i konflikt med kriminella?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • vvvv

  Fann han var jätte trevligt kille !!!!han bråkade inte på gatan han var borta från alla kriminela han ville klara utbildning och jobba vit och träna varje dag det var hans mål..han skrattade mycket och han var alltid rädd att bli kniv huggad elr sånt för att hans mål var hård träning och nån idiot hadde dödad han!!hopppas ni fångar han som gjörde det!!

 • Jag varken kände eller var bekant med killen, men jag har träffat honom då vi har tränat i samma lokal. Mitt begränsade intryck som även delas av de som träffat honom mer är i linje med det som förmedlats i Aftonbladet.

  Det har varit mycket skit på sistone, härom månaden så sköts personer ner utanför port. Jag har aldrig tidigare känt mig otrygg häromkring men nu vet man inte vad fan som kan hända när folk då och då skjuts ner på öppen gata.

 • Seedy var mycket bra person, jag har tränat med honom under hela förra vinter samt vår må Allah(Gud ) placera honom i paradiset mycket snäll han brukade även be med oss på morgonen i Alby Mosken. Vi alla kommer att dö en vacker dag ingen av oss har en kontrakt med Gud om att leva hundra år så det är dags att ta vara på livet och tacka den som har skapat människan och Universum , tiden är väldigt kort på jorden, det eviga livet tar aldrig slut
  må Gud ge tålamod till seedys föräldrar som har förlorat en fin son

  skrivet av en broder. Imran

 • kände inte personen , men känner några i alby och jag har hört goda sakerom Seedy , att han var as snäll och värsta hjälten. Asso när sånt här händer på ett ställe är man själv varit 100 gånger typ känns det verkligen oroligt för dom som bor där. Det är många barn och ungdomar jus i närheten av mordplatsen och jag fattar inte hur en människa kan ha skam i sig att mörda någon ! Det är bedrövligt .. R.I.P Seedy :/ <33