Offerlamm utsett, eller?

Det verkar som om de personer som står åtalade för det spektakulära helikopterrånet i Västberga nu har utsett en offerlamm som ska erkänna mot att han hjälper de andra att gå fria. Han har erkänt och sagt att han var inne i värdedepån. Samtidigt säger han att inte känner igen någon av de medåtalade. Det är, som jag ser det, uppenbart ett försök att få flera av de medåtalade friade i rättegången. Speciellt som erkännandet kom mycket oväntat. Det är väl också troligt att 31-åringen som nu erkänt får lite extra för detta försök att fria de andra åtalade. Kanske lite större andel av bytet?

Sven-Erik Alhem menar dock att det istället handlar om att 31-åringen försöker mildra sitt eget straff genom att erkänna. Så kan det också vara, men den typen av agerande lönar sig sällan i svenska domstolar. En kombination av de två motiven för erkännandet är dock möjligt. Attd et skulel röra sig om nån from av altruism, att man vill ”berätta sanningen” eller ”reda ut missförstånd” tror jag inte ett dugg på.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 svar på “Offerlamm utsett, eller?”

  1. Eller så orkar han inte stå emot längre utan erkänner, men vill samtidigt inte därmed köpa sig en dödsdom från de andra inblandade eller från eventuellt andra kriminella element som står bakom dem eller känner de inblandade.

Kommentarer är stängda.