Det är arbetsgivarna som borde fängslas

Ett antal gästarbetare som kommit till Sverige för att plocka bär i våra skogar har gripits och anhållits för att de protesterade mot omöjliga arbetsförhållanden och låga löner. Detta genom att låsa in sina arbetsledare och dra ut på en protestmarsch. För detta har arbetare gripits, men arbetsgivarna och agenterna som lockar hit dem med löften om guld och gröna skogar men samtidigt förvägrar dem rätten till anständiga löner och arbetsvillkor går fria. Ansvaret för det inträffade finns hos arbetsgivarna inte hos arbetarna. Det är arbetsgivarna som borde gripas och inte de utnyttjade vietnamesiska bärplockarna.

Intressant?
Bloggat: LOKE,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Martin

  Gästarbetarna gjorde helt rätt! De har inga rättigheter inom systemet i princip och därför är det enda de kan göra att ta saken i egna händer.

  Arbetsgivarna skall såklart betala det som de gav sken av at man kunde tjäna. Blåbär stora som vindruvor, arbetsgivarna skall då betala för den vikt som det hade blivit av de bär som plockats om detta varit sant.

  Man får inte sälja saker med falsk marknadsföring, men man får lura folk till jobb med falsk marknadsföring. Detta märkliga missförhållande måste åtgärdas, snarast. Mängden nonsensjobb har ökat dramatiskt de senaste 30 åren är åtminstone min uppfattning.

 • Kristoffer

  De har ju självklart rätt att protestera. Men inte att frihetsberöva människor. Låsa in folk och binda ihop händerna på dem är inte ok hur taskiga löner de än fått.

 • Pingback: Stora profiter genom utnyttjande | Svensson()

 • Pingback: Röda Malmö: Framgång för bärplockarna()