Sverige liknade Irak

Boknytt
Mats Adolfsson
När borgarna brann
Natur och Kultur

Sverige liknade Irak

Journalisten Mats Adolfsson har gjort ett superintressant historiskt storverk genom ”Det första heltäckande verket om alla små och stora uppror som har påverkat Sveriges historia, många av dem tidigare okända”. Denna första del av boktrilogin när fram till år 1500, och visar upproriska handlingskraftiga bönder som spelar en viktig roll i landets maktkamper.

Det var en tid av oklara gränser, flytande allianser och rå maktutövning á la dagens Irak. Man förstår vilken gåva vi, dagens  svenskar, har erhållit i form av erkända nationsgränser, stabiliserad nationalkänsla, fredliga grannar, lag och ordning, rättssäkerhet och demokrati.

Läs mer: Dagens Bok, UNT, Knuff,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • lag och ordning, rättssäkerhet och demokrati.
    Va???