Sabunis rasist till utredare

Det har visat sig att Nyamko Sabuni haft en islamofob tjänsteman, Henrik Emilsson, anställd. En rasist som arbetade med integration alltså. Det säger sig självt att detta inte var/är bra. Frågan är om det kan finnas fler hundar begravda i integrationministerns stab. Man undrar ju med tanke på hennes många förvirrade och rasistiska förslag. Och hur står det egentligen till i folkpartiet som helhet?

Han har bett om ursäkt för sina islamofoba skriverier, men jag vet inte om det egentligen förändrar nånting. Det känns som han är olämplig på sin post. Nyamko Sabuni (som i ord tagit avstånd) och hennes statssekreterare Christer Hallerby ser dock egentligen inga större problem:

– Jag tar starkt avstånd från de åsikterna, och det är klart att det finns ingen sanning i det, säger Nyamko Sabuni till Expressen.

Men varken hon eller hennes statssekreterare, Christer Hallerby, ville under onsdagen säga om mannen är olämplig att jobba med invandrarfrågor.

– Jag kan inte bedriva personalpolitik i media utan det är något vi får ta internt. Detta är en sak han har gjort utanför tjänsten och såvitt jag förstår också innan han anställdes här. För regeringskansliets opolitiska organisation så gäller samma regler som på den övriga arbetsmarknaden när det gäller yttrandefrihet, anställningstrygghet och fackliga förhandlingar vid omplaceringar, sade Hallerby till TT.

Sabuni påpekade också att mannen är en opolitisk tjänsteman och att hon inte kan ha koll på vad alla tjänstemän i regeringskansliet tycker. Sabuni ville inte svara på frågan om mannen är lämplig som utredare på hennes departement.

Han har dock efter ovanstående uttalanden skiljts från sitt utredningsarbete.

Intressant?
Bloggat: Moberg, Sjölander,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements