Underrättelsetjänster och sex

Det kan ibland tyckas som om underrättelstejänster och sex hör ihop. Ta bara Assange-fallet i Sverige där Wikileaks talesman anklagades för våldtäkt och blev anhållen i sin frånvaro misstänkt för våldtäkt. Senare drogs anhållan tillbaks och han är nu inte ens misstänkt för våldtäkt. Vilket målsägarbiträdet, Claes Borgström, till en av de kvinnor som anmält honom tycker att han borde vara. Fallet ledde till omfattande spekualtioner från många håll och kante där en generell misstanke kan sägas vara att någon underrättelstjänst ska ha utnyttjat situationen. Det fanns också de som trodde och tror att nån underrättelstjänst iscensatte alltihop.

Det tror nu inte jag, men om vi ska se till fallet med den döde MI6-agenten i England så finns det uppenbarligen samband mellan underrättelsetjänster och sex. I tidningen The Times uppges nämligen att han kan ha dött i en sexlek. Men även i det fallet spekuleras det i om det förekommer en smutskastningskampanj eller inte.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Kan vara intressant att läsa Craig Murrays synpunkter gällande detsamma:

  ”The Russians call it Kompromat – the use by the state of sexual accusations to destroy a public figure. When I was attacked in this way by the government I worked for, Uzbek dissidents smiled at me, shook their heads and said ”Kompromat”. They were used to it from the Soviet and Uzbek governments. They found it rather amusing to find that Western governments did it too.”

  http://www.craigmurray.org.uk/archives/2010/08/julian_assange_1.html

 • Anders Kjellgren, Spånga

  Sexuella trakasserier har länge använts av västliga underrättelsetjänster, vilket tidigt framkom i senatsförhör i USA med folk från CIA. I det här fallet förekommer uppgifter (BBC) om att personen hade knivstuckits. Jag har svårt att se något samband mellan knivstick och sexuella lekar. I så fall låter det mer som att eventuella bondagetillbehör kan ha placerats ut i vilseledande syfte. Kom ihåg att inom underrättelsevärlden finns ett gammalt ordspråk: ”Två personer kan bevara en hemlighet, men säkrast är det om en av dem är död.” (Citerat bl a av den svenske spionchefen Thede Palm i boken ”Motstånd och motståndsrörelser”, Militärhistoriska förlaget i Stockholm 1988.)

  Anders Kjellgren, Spånga

  • Anders_S

   Anders K: De kanske vill smutskasta honom av någon anledning och därför så förekommer uppgifter om sexlekar.