Assange förhörd av svenska polisen

Del 8 av 33 i serien Assangeaffären

Assangeaffären

Julian Assange har nu efter många om och men hörts av svensk polis. Inte helt förvånande nekar han till brott. Det brott han är misstänkt för är ofredande. Ett inte speciellt allvarligt brott och det straff han eventuellt riskerar är böter. Fast målsägarbiträdet Claes Borgström tycker det är fel och anser att han borde vara misstänkt för våldtäkt. Jag håller snarare med försvarsadvokaten Leif Silbersky om att det hela är mycket besynnerligt och dessutom underligt hanterat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Series Navigation<< Förundersökning mot Julian AssangeAssange – förundersökning om våldtäkt återupptas >>
Advertisements
 • Vad har du för skäl att alls hålla med den ene eller andra advokaten? Känner du till detaljer som vi andra inte känner till? Vad vinns genom spekulationer av sådant slag?
  (Att det hela har hanterats underligt är förstås uppenbart, men det är fortfarande inte skäl att skriva bloggposter om vilken av advokaterna som har mest rätt i ansvarsfrågan.)

  • Anders_S

   Rasmus: Det enda jag håller med om är ju just att det har hanterats underligt. Som jag också skrev. Inget annat. Jag förstår överhuvudtaget inte din reaktion? Du har tolkat in nåt som inte står där. Jag har inte uttalat mig om brottet eller ansvarfrågan utan om hanteringen. I andra inlägg har jag kommnetreta det hela mer utförligt. Du kanske ska läsa dem.

 • Alla känner till samma sak. Att det enda brott som Assange kan åtalas för, med utgångspunkt från vad kvinnorna berättat, är att den ena kvinnan fått tjata för att han ska lämna hennes lägenhet.

  Resten av uppgifterna har inte funnits åtalbara (den spruckna kådisen, etc).

 • Pingback: Sverige funderar på att lämna ut Assange till USA | Svensson()

 • Pingback: Intervju med Julien Asange « skvitts()