Rösta inte på miljöpartiet – rösta vänster

I riksdagsvalet så är min uppfattning att man i första hand ska rösta på oppositionen och inom oppositionen på Vänsterpartiet. På Miljöpartiet ska man helst inte rösta. De är i grunden ett borgerligt parti som gillar många jämlikhetsfientliga lösningar som privatskolor och annat. Miljöpartiet är ett parti som efter valet lika gärna kan visa sig styra ihop med borgaralliansen. Helt opåliltiga med andra ord.

Lokalt är det förstås ändå värre. I många av Sveriges kommuner så samarbetar miljöpartiet med de borgerliga partierna och inte alls med socialdemokraterna och vänsterpartiet. Nu hotar man att göra detsamma i Göteborg där det finns en majoriteten för vänsterpartiet, socialdemokraterna och miljöpartiet. Ett parti som så uppenbart är en vindflöjel och så tydligt säger att man kan ändra förutsättningarna när vi redan röstat är inte värt väljarnas förtroende.

I kommunvalet ska man därför rösta på Socialistiska Partiet (SP) i Göteborg, Hässleholm, Eskilstuna, Lidköping och Köping, i Umeå på Jan-Olov Carlsson från SP som finns på Vänsterpartiets lista, på Rättvisepartiet Socialisterna i Uddevalla och Haninge (och säkert nån mer kommun jag inte känner till), i Västervik och Linköping på Socialisterna. Sen kan man rösta på lämpligt icke-etablerat vänsterparti i sin egen ort om det finns nåt, annars är Vänsterpartiet troligen ett bra val.

Läs mer i Internationalen:

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Uppkäftiga Uppsala, Jinge,
Borgarmedia: GP1, 2, 3, SVD, DN, EX1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Jinge.se » Politiskt tjafs tröttar()

 • Bosse

  Det är bra att mp samarbetar med alliansen i storstäderna. Det har gjort att vi för första gången på över 50 år har fått ett avgasfritt,energisnålt alternativ till bullrande osande bussar i Stokholms innerstad – nämligen en modern spårväg som i så många andra länder; se t.ex. http://www.totallyriviera.com/nice/content/113

  Detta gjordes möjligt genom att mp vågade lämna betongpartiet och rösta med alliansen.

  • Anders_S

   Bosse: Du bevisar och bekräftar problemet. Tack för det. Du menar NK-Expressen, turistlinjen? Du menar att den motiverar att man privatiserar och slaktar välfärden? MP visar sig vara värre än jag trodde (om du nu verkligen är mp:are).

   Sne smarabtera ju inte med mp med alliansen i Göteborg. Och inte heller med V utan enbart med S.

 • Bosse

  Apropå privatskolor – var har Lars Ohlys dotter gått ?

  Och hur bor Lars O ? – Jo i bostadsrätt. När han sålde sin tidigare bostadsrätt i Stockholms innerstad accepterade han ett så högt försäljningspris att vinsten blev 600.000 kr ! Och på den summan betalade han bara 22 % i skatt.

 • Niklas

  ”NK-express” är en rätt så felaktig benämning. Linjen är tänkt att byggas bort mot Värtan i öst och mot Kungsholmen i väst.

  Den första etappen av linjen är nu klar. Det innebär en halvkilometer ny spårväg, upprustning av befintlig spårväg och ny depå + vagnar. Det finns inte någon station vid NK, däremot finns det en vid Gallerian.

  Hur som helst så kommer Lars Dahlberg (s) att stoppa hela denna utbyggnad om han fick maktbefogenheter till det. Han prioriterar hellre en utbyggnad av förbifarten och andra motorvägar. Han ska dock ha lite cred för sin ståndpunkt angående utbyggd t-bana.

  Att (mp) kan samarbeta åt båda hållen ser jag som något positivt. De frigör sig från den delvis förlegade vänster-höger-dikotomin, som i Stockholm gått så långt att man i en viss fråga kan säga att utbyggd spårvagn=höger medan utbyggd t-bana=vänster. Jag har mycket svårt för denna skyttegravs krig mellan blocken. Mp:s huvudfråga är att åstadkomma en bra miljöpolitik. Anser de att detta görs bäst med det borgerliga eller socialistiska blocket så är det upp till dem.

  /(ej mp:are men med stora sympatier för mp i många frågor)

  • Anders_S

   Niklas: Än så länge är det en NK-Express. Och du bevisar återigen att mp är ett borgerlig parti och inte att lita på. En spårvagnslinje uppväger inte skolprivatsiering, sjukvårdprivatsiering och andra saker som ökar klyftorna. Eller tycker du att ökad klyftor är rätt? Bara det blir en spårvagnslinje. Verkligen anmärkningsvärt i så fall. Mp och dessförsvarare är värre än väntat och bekräftar allt jag skrivit om partiet om och om igen.

 • Kenta

  Att grönmupparna är ett borgarparti är helt självklart. Det jag inte fattar är varför du inte säger det är lika förbannat fel att rösta på sossarna. Sossarna är precis lika mycket ett jävla borgarparti som grönmupparna.

  Säg en enda grej som sossarna gjort de senaste 30 åren för att förändra makten och för att få bort den förbannade kapitalismen. Inte ett jävla piss om du frågar mig. Sossarna har vart med om privatiseringar och för dom är det fortfarande helt ok att det går att profitera på skola och vård. Var det inte för sossarna så hade vi aldrig dragits in i den där helvetes kapitalistorganisationen EU. Och den där godsägaren herr Persson sänkte ersättningarna i systemen på beställning av kapitalet. Inte fan är sossarna vänster.

  Vänsterpartiet är väl fortfarande vänster men jag ställer inte upp på det där förbannade alliansandet med sossar och grönmuppar. Själv kommer jag att ge Lasse Ohly en spark i aschlet i det här valet genom att rösta på Kalle Anka till riksdagen för att visa att det måste finnas nån jävla gräns. Sen respekterar jag polare som tänker på annat sätt och ändå röstar på vänsterpartiet, för det finns helvetes många bra människor där, men för mig känns det helt jävla fel eftersom jag bara tror det kommer att tysta vänstern. I kommun och landsting kommer jag förståss att rösta på vänsterpartiet.