Oacceptabelt agerande i vallokal

Några ungdomar har på Älvstrandens bibliotek stört personer som varit där för att förtidsrösta. Den typen av beteende är helt oacceptabelt. Varför de stört och vilket syfte de haft är för mig obekant. Att de skull vara ute fter att trakassera SD-väljare är bara en ren spekulation av GP. De vet faktiskt inget om det mer än vad en man har sagt (han kanske är en SD:are ute efter lite propaganda och uppmärksamhet för ett parti på väg att ramla ur kommunfullmäktige). Att det skulle vara organiserade vänsteraktivister på något sätt finner jag totalt osannolikt. Antingen är det högerextremister som agerat eller så är det bara omogna och okunniga ungdomar.

Att jag misstänker högergrupper beror på att det vanligaste odemokratiska handlande som brukar ske under valrörelser är att de små vänsterpartiernas valsedlar avlägsnas från vallokalerna. Så extremhögern har en vana och en tradition av att mixtra med valet i vallokalerna. Något det inte finns ett enda känt exempel på att vänstern skulle ha gjort.

Det är alltså troligare att det var högerextremister ute efter att stoppa röster på vänsterpartier än att några personer med vänsteråsikter skulle ha ägnat sig åt nåt så fruktansvärt dumt som att störa röstandet i en vallokal. Högerextremister har trots allt gjort sådant förut. Alternativet till högerextremister är naturligtvis okunniga och ignoranta ungdomar. Vilket kanske är det allra troligaste i detta fall.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Socialistiska Partiet i kommunvalet i Göteborg. Och SD hade ytterligare ett totalt misslyckat möte i Göteborg. Inte en enda åhörare.

Advertisements
 • `Rasmus

  Ja det är säkert högervridna grupperingar som försöker motverka Sverigedemokrater… eller inte. Det framgår ju tydligt i artikeln att det handlar om att motverka röstning på SD. Det är väl bara ännu en handling i ledet av odemokratiskt agerande från vänstern och invandrare där man försöker störa ut SD. /*off topic, borttaget*/ #AS

  • Anders_S

   Rasmus: Nej det framgår inte av artikeln. En person i artikeln påstår det. Det innebär inte att det är sanning. Som jag skriver i mitt inlägg:

   Varför de stört och vilket syfte de haft är för mig obekant. Att de skull vara ute fter att trakassera SD-väljare är bara en ren spekulation av GP. De vet faktiskt inget om det mer än vad en man har sagt (han kanske är en SD:are ute efter lite propaganda och uppmärksamhet för ett parti på väg att ramla ur kommunfullmäktige).

   Sen påstår jag inte heller att det är högerextremister som stört utan jag skriver:

   Alternativet till högerextremister är naturligtvis okunniga och ignoranta ungdomar. Vilket kanske är det allra troligaste i detta fall.

 • Bengt

  Den demokratiska kompetensen behöver tydligen uppdateras hos en del. På detta sätt beter man sig inte!

 • Nicklas

  Oavsett politiskt mål med ”aktionen” så är beteendet fullständigt oacceptabelt. Samhället måste göra absolut fullständigt kristallklart för samtliga medborgare och motborgare, oavsett språkkunskaper, härkomst, religion, politisk åsikt osv. att ett beteende som detta inte tolereras. Personerna skall straffas med högsta möjliga straff som ett avskräckande exempel. Jag förväntar mig att polisen gör en utredning om detta och senast i morgon har gripit och lagfört dessa odemokratiska element. Om detta inte sker kommer trakasserierna att eskalera.
  Det skall inför nästa val inte finnas någon i detta land som inte vet vad som händer om man stör den demokratiska processen.

  Man kan inte hävda ”ungdomligt oförstånd”. Får de inte rösta har de inte där att göra. Att de INTE vet hur valet fungerar är helt otroligt. Hela samhället har varit i valsvängen i ett halvår och har man missat det, då kanske man skall börja om i första klass igen.

  /*mening med obehaglig ton och utan betydelse i sakfrågan, borttagen*/ #AS

  • Anders_S

   Nicklas: Ditt krav på ”högsta möjlig straff” är bara dumt. Ingen vet vilka dom var, de var för inga för att rösta, troligtvis barn och därmed inte straffmyndiga. Och hårda straff fungerar ändå inte mot den här typen av olämpligt beteende. Ditt inlägg blir faktiskt lite larvigt när man tänker efter.

  • Anders_S

   Om man inte följer kommentarsreglerna får man sina inlägg borttagna eller inte godkända. Det är jag som bestämmer över vad som får publiceras på min blogg. I bästa fall kan man klara sig undan med att jag tar bort den del jag anser vara mot kommentarsreglerna.

   http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

 • B.W

  http://www.sosse.se/socialdemokraterna-fuskar-igen/

  Där har du några linkar till tidningsartiklar där det står att vänsterpartier har valfuskat, även i detta val.
  Vänstern fuskar mer än högern skulle jag säga, du verkar inte så insatt om du verkligen tror att högerextremister skulle ha gjort detta eller att de valfuskar mer än vänstern.
  Kanske inte var så dumt av danskarna att föreslå valobservatörer ändå?

  • Anders_S

   B.W. Det där handlar om att man ”hjälper” folk att rösta ocjh liknande. Det har i stort sett alla etablerade partier ertappats med utom möjligtvis V och MP. Så på den punkten tycks alla vara lika goda kålsupare utom små vänsterpartier och möjligvis MP och V. Det var inte vad jag skrev om.

   Jag skrev om sabotage i vallokaler. I alla val jag arbetat sen mitten av 1980-talet har det hänt att högerextremister slängt vänsterpartiers valsedlar, att man bladat in sina egna valsedlar bland sossarnas valsedlar osv. På det sättet har jag aldrig upplevt att någon annat parti än högerextremistiska gjort. Det var det jag skrev om.

   Jag har aldrig hört talas om en enda anklagelse mot mitt eget parti, Socialistiska Partiet om någon typ av fusk, någonsin.

 • Pingback: En del underliga turer i valet | Svensson()