Även himlen grät

På kort varsel deltog idag 5 000 personer i en protest mot rasism i Göteborg. När vi samlades på och fyllde upp hela Götaplatsen öste regnet ner som en slags symbol för hur jävligt det kändes i går kväll och i morse. Vi var många i olika åldrar, unga och gamla. Kvinnor och män. Det hela fungerande lite som en slags självbehandling mot chock, nästan som ett slags terapi och det var fantastiskt. Efter några tal så tågade vi iväg mot Järntorget. Vär där fylldes hela torget och folk gick inte därifrån, trots att det inte fanns några tal eller var tänkt att ha nåt möte. Det var enormt bra stämning och det kändes bra och häftig.

Och kom ihåg att i Göteborg är rasisterna få. 14 000 röster fick de i kommunvalet. Antirasisterna är många, många fler.Den utomparlamentariska vänstern fick omkring 7 500 röster inklusive feministiskt initativ. Vänsterpartiet fick 22 000 röster och ökade sitt antal röster men minskade andelen lite. Till det kommer miljöpartister, socialdemokrater och andra.

Även i Stockholm och Malmö genomfördes antirasistiska manifestationer.

Intressant?

Borgarmedia. GP1, 2, 3, EX1, 2, SVD1, 2, SDS, AB1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

5 svar på “Även himlen grät”

  1. Bra manifestation. Lugn och bra stämning och många engagerade ungdomar. Men jag saknade den äldre generationen. Vi femtioplussare kan inte lämna anti-fascismen enbart till de unga och lita på att de klarar skivan. Nu får vi ta oss samman och lyfta oss ur tevesoffan. Lämna inte fältet fritt för nazister och rasister.

  2. Fantastiskt. Jag kunde efter rösträkning och 1 1/2 dygns vakenhet inte delta, men jag skulle behövt terapin. Man blir ju illamående av det här. Inte nog med Alliansen. Dessutom de snåla och rädda krakarna SD.

    1. En massa människor skriver kommentarer om allt möjligt mellan himmel och jord. Sånt är off-topic. Kommentera demonstrationerna och inget annat.

Kommentarer är stängda.