Tidningarnas stöd till SD

Sverigedemokraterna (SD) kommer inte att ha något större inflytande talmansvalet vitt jag förstår. Det finns ingen eller mycket små möjlighet att de skulle ge stöd till en socialdemokratisk talman. Och även om de gjorde det, vad spelar det för roll? Kent Härstedt blir säkert lika bra som talman som Per Westerberg blir. Förmodligen till och med bättre, han kommer ju inte från finanseliten, överklassen.

Men det troliga är att SD röstar på Per Westerberg eller eventuellt lägger ner sina röster och då blir Per Westerberg vald.

I vilket fall som helst så är SD:s betydelse i det hela helt obetydlig och ointressant. Medias spekulationer överdriver SD:s roll och inflytande. Uppmärksamheten fungerar enbart som stöd till det sverigedemokratiska fascistpartiet och är helt onödig.

Intressant?
Bloggat: Broberg, Jinge, Sjöstedt,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Sossarna har ju börjat bråket för att borgarna ska få röster av SD så att sossarna sedan kan klaga på det. Sossarna har ju dessutom valt sin kandidat med motiveringen att han är särskilt kritisk mot SD, detta för att vara säkra på att SD inte röstar på deras kandidat.
  OM SD hade varit smarta så hade de just därför röstat på sossarnas kandidat.

 • Bosse

  Det är först om fyra år när SD har kring 12% av rösterna som det kommer att hetta till.

 • Det är först om fyra år när Ankeborgspartiet har kring 82% av rösterna som det kommer att hetta till.

 • Daniel

  Tidningarnas stöd till SD är ju välkänt.

  Det har ju bara varit att läsa SvD:s ledarsida (och särskilt PG) som man har förstått detta. Gudmundsson hetsar ju mer mot islam än Jimmy Åkesson.

 • Jimmy Windeskog

  Anders, om du vill bli tagen på allvar någon gång måste du faktiskt lära dig vad fascism är och framför allt inte är.

 • Pingback: Vänsterpartiet och surölet…()

 • Johannes

  Ja, det är verkligen på tiden att media börjar inse att deras tvångsmässiga SD-ält ger mer utrymme till SD än något annat. En stor bild på en charmigt leende Åkesson syntes häromdagen i Metro, med rubrik i stil med ”SD är valets stora vinnare”. Det är ju lite av en självuppfyllande profetia…

 • …och SD bevisade att de inte var smarta.

 • Stefan

  Jimmy Windeskog: Ordet fascist används ibland slentrianmässigt för att smutskasta åsiktsmotståndare. Men det är också ett begrepp som används av statsvetare och historiker för att beteckna en viss typ av partier. Och då är det rätt att klassa SD, ND och många andra partier i Europa just som fascistiska. Så här skriver exempelvis historikern Henrik Arnstad i senaste numret av ST Press:
  ”I dag definieras fascism av historievetenskapen som en ultranationalistisk strävan efter mytisk pånyttfödelse efter en längre tid av upplevd degenerering och förfall. Tankegången syns tydligt hos Sverigedemokraterna i en valaffisch, föreställande två blonda barn promenerande i ett svenskt lantligt landskap. »Ge oss Sverige tillbaka!« utropar affischen. Det underförstådda rasistiska budskapet är att Sverige blivit förstört av oönskade människor, som till skillnad från barnen på bilden inte är ljushyade. »Folk och land hör nära samman. Ett land vore inte vad det är utan sitt folk, och ett folk vore inte vad det är utan sitt land«, skriver Sverigedemokraterna i sitt principprogram.”

 • Pingback: Som förväntat - Westerberg talman | Svensson()

 • Pingback: Jinge.se » Vänsterns sorti påbörjad()