Elin Krantz mördades av en person

Enligt polisen står det nu klart att det endast finns en gärningsman när det gäller mordet på Elin Krantz. Åklagaren Stina Lundqvist menar, liksom tingsrätten, att den häktade 22-åringen är hårt knuten till dådet:

Detta innebär samtidigt att ärendet betraktas som mer eller mindre ”polisärt uppklarat”. Den 22-åring som sitter häktad bedöms av tingsrätten som så hårt knuten till brottet, att han är på sannolika skäl misstänkt.

Den häktade mannen förnekar dock all kännedom om Elin Krantz och all inblandning i något mord:

22-åringen blånekar till att överhuvudtaget ha sett Elin Krantz, än mindre vidrört henne. Att övervakningsfilmerna från Göteborgs Spårvägar visar annat, tycks inte besvära mannen.

– Min klients inställning är enkel. Han vet ingenting om det här, summerar advokat Claes Östlund.

22-åringens inställnign förvånar onekligen lite. Detta fetersom han ju är knuten till samma spårvgan som Elin Krantz åkte med och dessutom enligt fimerna från vagnen gick av på samma hållplats. Men frågan är om det räcker till en fällande dom om han nu blir åtalad.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • GerdP

  Hoppas jag verkligen inte att det räcker som bevis för mord att man var med på samma spårvagn och gick av vid samma hållplats som en som blev dödad.
  Alldeles särskilt inte när man går av när det är mörkt ute och man inte ser nåt.

  Det knyter inte någon till något alls, men det kan försvåra en utredning om dom hakar upp sej på detta som den ende misstänkte.

  Bättre än så mäste dom visa upp.

 • Det kanske inte är han på filmen, eller så kan han väl ha glömt om han pratade med en tjej på spårvagnen eller ej.

 • Pa Z

  Eller så ljuger han och det finns många olika former av bevisning som pekar mot honom…