Korruption på stockholmska

I Göteborg blir muthärvan allt större hela tiden. Vd:ar har tvingats avgå och det hela har utvecklats till en av de allra stsörsta korruptionsaffärer som vi haft i Sverige. Stockholms motsvarighet till muthärvan är den olagliga utförsäljningen och privatiseringen av fastigheter, skolor och andra egendomar som både Stockholms kommun och Stockholms läns landsting ägnat sig åt.

Att sälja fastigheter till underpris är ett sätt att gynna de privata köparna på ett oacceptabelt sätt. Det är att slösa bort offentliga medel till förmån för privata företag och kapitalister. Det innebär en överföring av resurser från fattig till rik och är minsta lika olagligt och felaktigt som muthärvan i Göteborg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
  • Tyvärr ser det inte ut som att någon kommer att krypa in för detta, trots att det är olagligt. Uppenbarligen är lagen helt tandlös om lagbrytaren tillhör överklassen.