Märkligt markbyte i Rönnäng

I princip är det väl inget fel att kommunen byter till sig mark som går att använda till en lekplats och lämnar mark som inte är användbar för det ändamålet i utbyte. Men problemet uppstår nä det är en aktiv politiker, FP-politikern Hans Kristensson, som är motparten i bytet och att värdet på bitarna tycks ha varit mycket olika.

Fast, förstås, ingen på Tjörn brydde sig om att värdera marken, varken den man bytte bort eller den man bytte till. I själva verket tyder ju det mesta på att kommunen borde fått en massa pengar emellan då värdet av marken md havsutsikt som man bytte bort helt säkert överstiger värdet på marken i vägkorsningen. Så nog är det ett märkligt markbyte som genomförts i Rönnäng. Ett markbyte där politiker återigen tycks ha fifflat bort en del av våra gemensamt ägda värden.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements