När gangsters erbjuder hjälp med att upprätthålla lagen…

…då vet man att samhället är i en verklig utförslöpa. Det har nu hänt i Malmö och det hände i samband med mordet på Nancy Tavsan i Hjällbo i Göteborg. Då erbjöd Original Gangsters (OG) en belöning till den som satte fast mördaren. Nu säger kriminella i Malmö att de ska leta efter skytten och ta hand om problemet.

När det blir så att gangstergäng och kriminella nätverk börjar ta ansvar för sociala frågor, erbjduda ekonomisk hjälp och hjälp med att hantera myndigheter då finns det problem i samhället. Så är det på vissa håll i Göteborg. När ledare för kriminella nätverk upplever att staten inte kan ta ansvar, att staten är svag, att statens representanter polisen inte klarar av jobbet och då går in som människors garanti för säkerhet då är det ett verkligt stort samhällsproblem. Så är det uppenbarligen på vissa håll i både Göteborg och Malmö. Den typen av samhälle är ett maffiasamhälle. Ett samhälle där en maffia-kultur håller på att växa fram.

Det är nedmonteringen av välfärden, de ökande klyftorna och den häga arbetslösheten som är orsaken till att det blivit så här. Och för dem är regeringen ansvarig, den nuvarande, den förra och de tidigare socialdemokratiska. De ä ytterst ansvariga för att problemen med just gängkriminalitet växer.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Jönsson,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements