Politiker avgår som en följd av muthärvan

Den socialdemokratiska politikern Helena Nyhus har beslutat sig för att avgå som kommunalråd. Enligt uppgift är det muthärvan som varit den slutligt avgörande orsaken. Helena Nyhus har varit ansvarig för idrotts- och föreningsförvaltningen där den första mutaffären började rullas upp i den stora muthärva som nu utreds i Göteborg. Eller kanske ska man säga att muthärvan på den förvaltningen var den första av fler olika muthärvor i Göteborgs kommun.

Helena Nyhus har blivit känd som politikern som sjukskrivit sig så fort nåt blivit jobbigt. På det sättet har hon klarat sig undan frågor och klagomål på politik som hon varit ansvarig för. Hon har alltså smitit undan istället för att ta ansvar för sina beslut. Det är ingen förlust att en så oansvarig och feg politiker avgår utan snarast en vinst för demokratin och för insynen i politiska beslut.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

4 svar på “Politiker avgår som en följd av muthärvan”

  1. En fråga som jag ställer mig är hur Miljöpartiet kan gå till S efter all korruption i Göteborg..Det hade varit ett enastående tillfälle att ta ifrån sossarna makten. Man kan inte sitta år efter år och bilda kompisskap. Det behövs byte och det nu. Miljöpartiet måste nog fundera en gång till vem dom skall stödja.

    1. Ella: Alla partier är inblandade i korruptionen i Göteborg. Det är inget specifikt socialdemokratiskt. Även M, FP, C, MP, KD är insyltade på olika sätt. Det var därför det aldrig blev en valfråga.

Kommentarer är stängda.