Reaktionärt bottennapp

Boknytt
Håkan Eriksson & Jacob Rennerfelt
Folkhemmets balkanisering
Ekerlids Förlag

Reaktionärt bottennapp

Visst finns det en politisk korrekthet som gör det lågt i tak i integrationsdebatten. Och visst finns det överdrifter på ”Diskrimineringskulturens baksida” (bokens undertitel) – som kritiken mot Noggerglass, och Älmhultsmuslimen som fick rätt kränka kvinnor. Likaså finns en splittrande balkaniseringspotential i mångkulturalismen-ideologin.

Men de båda näringslivsanknutna författarna bagatelliserar på ett häpnadsväckande sätt diskrimineringsproblematiken. De menar att företagen har viktigare saker att syssla med. Och de ser uppenbarligen med nostalgi tillbaka på den tid då ”invandrarna utan knot började på fabriksgolvet” (Det står faktiskt så!). Ett reaktionärt bottennapp.

Läs mer: EX, Knuff, Newsdesk, SVD, GP, Sami World, Fria, NK, SVT, SDS,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements