Finns det ens ett bombhot?

Eller har det ens funnits ett bombhot? Jag ställer mig mycket tveksam till det med tanke vad polisen och Säpo faktiskt släppt ut för information, om än mycket knapphändig. Man har uteslutit kopplingar till internationell terrorism och man har uteslutit kopplingar till rättegången mot två somalier som är åtalade för terrorbrott. Arbetet med bombhotet sköts dessutom av den vanliga polisen och inte av Säpo. Något som tyder på nåt annat än misstankar om internationell terrorism.

Det som då finns kvar är kopplingar till gangstergäng eller högerextremister. Men det verkar inte så troligt att några dessa skulle bombhota något på måfå och utan några kopplingar till någonting. Vore det kriminella så borde det ju handla om nån typ av rån eller uppgörelse. Vore det högerextremister så vore ju nästa helg eller dagarna direkt efter den mer logiskt. På tisdagen i den veckan är det Kristallnatten nämligen. Då vi har fackeltåg till för att minnas och för att demonstrera mot rasism, antisemitism och islamofobi. Klockan 18:00 på Götaplatsen i Göteborg. 9 november.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Situationen i Göteborg är betydligt mer allvarlig än vad media ger vid handen. Märks på många sätt.

  • Anders_S

   Inger: På vilket sätt då? Jag tror du pratar i nattmössan helt enkelt.

 • Det tror jag med, och jag är övertygad om att polisen antingen lägger ut dimridåer ELLER har blivit fetlurade.

 • Jag förstår inte riktigt vad du menar!? Vadå inget bombhot? Du kanske har uttryckt dig fel, men av det du skriver skulle man kunna tro att polisen ljuger.

  Jag tror att det har kommit in ett bombhot, vilket då betyder att det funnits ett bombhot. Sen om det faktiskt finns en bomb eller inte är en annan fråga. Men varför skulle polisen gå ut med att de fått in ett bombhot och skrämma upp hela Göteborg om det nu inte fanns någon hotbild?

  Jag skrev också om det här igår på bloggen, men med en annan vinkling. Polisens usla insatser. I både detta ärendet och ”lasermannen”..

  • Anders_S

   nadia: Det har vad jag förstår inte kommit in nåt tips om bombhot. Man har förmodligen uppsnappat något om bombhot i samband med telefonavlyssning av andra skäl. Dvs det handlar om så kallad överskottsinformation. Det hela kan då vara en ren feltolkning från polisens sida. Men källan tilld et hela kan vaar en sådan person som gör att man måset ta det på allvar.

 • Anonym

  Bombhotet är fejkat precis som det mesta media säger angående terrorister..

  Finns inga bombhot det är bara till för att få rädda idioter att leva i rädlsa och gå runt och vara rädda för ”islam hotet” så att usa och och många andra länders regeringar sedan kan komma med lösningen vilket är ett krig mot islam på en större skala för att dra in massa pengar till bankerna.

  Det finns inga terrorister..i så fall är det politiken i sig,systemet och media som är det det där är riktig ”terror” alla dessa jävla lögner om hot hit och dit snälla vakna upp från era bubblor ni lever i..allt media säger är faktiskt inte sant..

  Allt är en enda stor fasad rädsla kan göra mycket ont hos människor mera en alla krig och terrorister tillsammans.

 • Finns fler bloggare som inte tror det är på riktigt… Kolla wordpress bloggen mutstaden…

 • Jonna

  Anonym: Det är väl klart att det finns terrorister i världen!! Eller rasade twin towers i USA bara ihop av sig själva?? Tunnelbanan i London kanske sprängde sig själv??
  Vakna upp själv från din bubbla och inse fakta!

 • Pingback: Danskjävlar « Jöran Fagerlund()