Landskronamisshandel i hovrätten

I Landskrona dog en 78-årig kvinna i vad som tingsrätten rubricerats som grovt vållande till annans död och grov misshandel. Ärendet överklagades av både åklagare och dömd och ska nu upp i hovrätten.

Ärendet har blivit toltal överuppmärksammat i jämförelse med andra liknande brott som exempelvis mordet på en ung kvinna i Västerås och mordet på en kvinna i Halmstad. Anledningen till detta är som jag ser det är att media gått på och/eller använt sig av en rasistisk agenda som från början skapats av intressen kring sverigedemokraterna (SD). Denna rasistiska agenda har spridits av polisen, media och andra i en slags självgenererande cirkel av ryktespridning och uppskruvade uppfattningar. En ond cirkel där åtal om mord underblåst spekulationer, där polisen tidigt gått ut med att det skulle vara mord, trots att det hela tiden varit uppenbart att det var ett slagsmål mellan den dömde och den döda kvinnans man som utlöste slaget mot kvinnan när denna försökte ingripa. På grund av slaget föll hon så ill att hon dog.

Fallet I landskrona har utnyttjast av rasister och rasistiska krafter. Polisen och media har spelat med och överdrivit allvarligheten i fallet liksom de kulturella konflikter som misshandlen eventuellt kan implicera, emn som jag inte tror finnd där alls. För min del tycker jag nog att vållande till annans död räcker som brottsrubricering i fallet och hoppas på en mildare dom i hovrätten än i tingsrätten. Att hovrätten släppte den dömde fri kan förhoppningsvis tyda på att så blir fallet. Man kan också förvänta sig att hovrätten är mindre påverkad av rasistiska stämningar och opinionsmakare i Skåne än vad tingsrätten kan ha varit.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements