Kungaboken

Inte för att jag har tillgång till boken om kungen än, men jag kommer garanterat att skaffa den. Jag är intresserad av alla böcker som avslöjar överklassen, dess liv och dess intressen. Så det ska bli intressant att läsa den.

Att det på något sätt skulle vara mer problematiskt att kritisera kungen, kungahuset eller monarkin anser har förstås inte. Inte heller tror jag att kungen på något avgörande sätt skiljer från andra människor eller från andra överklassmänniskor. Ja, han är väl förstås mer övervakad av media än de flesta förstås. Men annars är dte nog inget skillnad. I likhet med andra överklassmänniskor lever han ett priviligierat och skyddat liv fjärran från de flesta människors livsvillkor.

Vad jag däremot inte förstår är varför vi ska subventioner kungens överklassliv med skattepengar. Dvs varför ska vi vanliga dödliga subventionera honom mer än vi subventionerar andra i överklassen genom vårt arbete och vår skatt. Ja, varför ska överklassen leva ett liv med subventioner från oss andra överhuvudtaget?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Mia

  Vart enda ord du skriver är sant,tyvärr kanske inte svensken är så inrutad i huvudet,det kan ju vara så för hur kan man annars hylla detta dravel.Hovet har ju även börjat ägna sig åt skuldsanering har jag hört,den nye ”prinsens” ekonomi var väl inte så lysande har det ju skrivits om i media,men nu har det också tystnat.Eskortflickan och nakenmodellen vad arbetar hon med? välgörenhet som finansieras av vem?Eller är det världens äldsta yrke som gör det möjligt att leka välgörare?

 • Pingback: Skandalen är monarkin inte om ryktena är sanna eller ej « Jöran Fagerlund()

 • E.Andersson

  Bra talat (skrivet) ! / Meningsfrände.

 • Kragom

  Monarken skall representera Sverige. En Kung och Drottning har naturligtvis större inflytande än en grå politiskt vald president fån ett litet land som sverige. Om enda anledningen att avskaffa kungahuset är att ha ytterligare en post som skall röstas fram vart 4e år eller ngt så go ahead. Men om en kostnadsbesparing eller effektivare representation eftersträvas så är ni tyvärr ute och cyklar.

  Boken är för dem som vill avskaffa kungahuset eller som är intresserade av skvaller och tillför inget angående hur effektivt landet representeras. Alla människor har brister och böjelser, att medvetet gräva fram snask om vårrt lands regent är bara att medvetet solka ned oss själva. Försök skilja kungen som symbol från mannen som människa bakom.

 • Pingback: Varför i herrans namn skulle hovet stämma förlaget? | Svensson()

 • Pingback: Novagruppen och den organiserade brottsligheten | Svensson()