Dammras i Skåne

I Hästberga invid Osby i Skåne har en damm rasat och orsakat stora översvämningar. Det låter faktiskt som en nyhet som inte kommer från Sverige. Det känns lite som om tillsynen på dammar borde vara så bra i Sverige att det inte ska kunna hända. Men så är det förstås inte.

Genom avregleringar, privatiseringar, nedlagda bruk och industrier, gamla omöjliga och omoderna vattendomar och en antikverad lagstiftning kring vattendrag och dess reglering så förfaller dammar även i Sverige. Med ras och översvämningar som resultat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 svar på “Dammras i Skåne”

  1. Vi är ett gäng som paddlar där varje år, från Hallaryd ner till Osby. Hästberga kraftstation är vår lunchplats, mat och en stunds vila på liggunderlagen innan sista halvan på färden ned till Osby tar vid. Hästberga är en gammal mindre kraftstation som ägs av Brittedal. På bilderna i kb verkar det som om hela dammen har tömts. Som tur är har ingen skadats. I övrigt stämmer det nog det du skrev i ditt inlägg. Har aldrig sett några spår efter underhåll av dammen under mina paddlingsår.

Kommentarer är stängda.