Olagliga bussar hos privata bussbolag

En expressbuss som skulle kört från Göteborg till Lund och Malmö på söndagskvällen stoppades då en passagerare upptäckt att bussen inte var besiktigad och godkänd. Den var i själv verket belagd med körförbud i likhet med mång andra bussar hos det aktuella företaget. Nordia Buss på Tjörn. Ett bussbolag som genom avtal ofta anlitas av Swebus Express för olika körningar. Man frågar sig faktiskt hur vanligt det är med olagliga bussar i trafik. Uppenbarligen har inte Swebus Express (privatägt) kontroll på vila de beställer tjänster ifrån och som det nu har visat sig är en del av de privata utförarbolagen inte helt laglydiga:

Nordia Buss har åtta bussar. Flera av dem körs ofta i trafik för Swebus Express. En kontroll med Transportstyrelsens fordonsregister på måndagen visar att flera av bussarna har körförbud eller användningsförbud på grund av uteblivna kontrollbesiktningar eller obetalda skatter.

Men Per Nordin, vd och ägare i Nordia Buss, vill inte kommentera den inställda bussturen på söndagen eller användningsförbuden för övriga bussar.

– Vi har kört buss i 20 år och kommer att fortstätta att köra buss, säger han. Vad som hänt är upp till Swebus Express att kommentera.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Ralph

  Konstig VD….det är ju inte Swebus som är ägare till bussarna så det åligger hans företag att se till att de är besiktigade och försäkrade. Tänk att skulle man ta en taxi så enl. hans resonemang så skulle jag som passagerare ”kolla” att bilen var besiktigad enl. hans resonemang…….

 • TimS

  Vad annat att vänta i ett bolag på Tjörn. Smålänningar är sparsamma, visst, men Tjörbors dumsnålhet är monumental.

 • Hans

  Lite spännande att du i sann kapitalistisk anda finansierar din blogg med Google annonser som är kontext-känsliga och alltså klämmer upp en Swebus-annons ovanför ditt inlägg.

  • Anders_S

   Hans: Så kan det bli. Jag lever i ett kapitalistiskt smahälle och måset alltså finaisera mig själv på kapitalistiskt vis. Gneom att sälja mitt arbete eller mina tjänster. Det gör mig inget men jag vill ha ett annat samhälle.. Men jag filtrerar bort annonsörer som jag inte gillar. VIlket inte gäller i detta fall.

 • Bengt

  Även Orusttrafiekn som ju ägs av norska NSB , dvs Norska folkets järnväg har ”ertappats” med att köra obesiktigade och oskattade bussar…

  /*borttaget off-topic*/ #AS