Årets göteborgare pratar inte svenska och bor inte i Göteborg

Dirigenten Gustavo Dudamel har blivit utsedd till årets göteborgare. Han är chefsdirigent för Göteborgs symfoniorkester liksom en initiativtagare till ungdomsprojektet El Sistema i Hammarkullen som inspirerats av liknande verksamhet i Venezuela, Dudamels hemland. Förutom dirigentuppdraget i Göteborg är han också dirigent för orkestrar i Venezuela och USA (Los Angeles). Han är den förste mottagaren av priset som inte varit bosatt i Göteborg (så han är ju knappast göteborgare egentligen) och också den ende som inte kunnat svenska.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Vert verité

    Nä, men det är tur att det finns språk som alla kan förstå. Dudamels engagemang utöver att vara traditionell dirigent, vilket egentligen för det mesta kräver all vaken tid, är exeptionellt och mycket väl värt att uppmärksamma. Tom. att utse som årets göteborgare. Att han inte pratar svenska är väl helt ointressant och att han inte har kläm på Kålle å Ada är också lika ointressant. Om det fanns ett stort utbud av hyreslägenheter i Göteborg kanske det skulle finnas en dörr med Gustavo Dudamels namn.

    • Anders_S

      Vert: Jag har inga invändningar mot att han fått priset. Inte alls. Jag tycker det är bra. Dudamel skulle inte ha någon svårighet att få en lägenhet i Göteborg om han ville.