Assange-affären rullar vidare

Del 12 av 33 i serien Assangeaffären

Assangeaffären

Svea hovrätt har bestämt att Julian Assange ska fortsatt vara häktad. Därmed blir Julian Assange internationellt efterlyst om jag förstått saken rätt. En utlämning till Sverige kan dock dröja då en sådan kan överklagas i de flesta länder. Ärendet ska dessutom överklagas till HD. Troligen kommer det dock förmodligen inte att tas upp där.

Det finns alltså all anledning att tro att Assangeaffären kommer att figurera i media och på bloggar för lång tid framåt. Att hovrätten nu bedömt att skäl för häktning föreligger tyder på att det kanske finns starkare bevis för Julian Assanges eventuella skuld än vad som jag tidigare trott.  Han är häktad som misstänkt för ett fall av våldtäkt, tre fall av sexuellt ofredande och ett fall av olaga tvång.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Norah4you,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Series Navigation<< Assange har erbjudit sig att bli förhördHur mycket samröre har Anna Ardin med USA:s säkerhetstjänster? >>
Advertisements
 • Patrick

  Tror gör man i kyrkan.

 • Bevisen är de samma; anklagelserna.

  • Anders_S

   profanum: Det hela är verkligen förvillande. Och skumt. Men är det inte fler punkter som han är misstänkt för nu?

 • Nadia

  Killen söker uppehållstillstånd i Sverige så med andra ord han vill stanna. Han erbjuder sig att förhöras via videolänk från Svensk ambassad nu när han är utanför Sverige. Men allt detta duger inte för att gå vidare med förhör. Tydligen så vill åklagaren ha en cirkus och ett ståhej när det inte finns så enkla sätta att förhöra honom på vår egen ambassad just nu.

 • Anders_S:
  Det tycker jag inte, vi har väl ca 1000 fällande domar om året som är baserade enbart eller i princip enbart på utsagebevisning (mänsklig lögndetektion) (enligt HD:s förre ordförande: ‘förhoppningsvis inte mer än 10% oskyldigt dömda’ (ca 500 per år)).
  Kan man fälla på att man tror att någon talar sanning så kan man ju häkta på att man tror att någon talar sanning.

  Det som är lite konstigt här är bara att man gör det med en internationellt känd person.