Kapitalets springflicka

Boknytt
Elitfeministerna
Susanna Popova
Bonnier Fakta

Kapitalets springflicka

Milda makter vilken usel bok du skrivit Popova. Jag blir generad å dina vägnar. Du är lika medelklassigt internelitistisk i dina resonemang som de extrema radikalfeminister du angriper. Du är lika teoretisk-ideologisk med din verklighetsblinda individualism.

Skulle det vara en kosmisk slump att individer ur det manliga könet råkat dominera alla kända samhällen i historien? Nej, det är självklart orsakat av en struktur – att ge sig in i debatten utan att begripa det (man tar sig för pannan). Och då behandlas inte kvinnor, invandrare och andra lika. Kvotering är i den situationen ett möjligt sätt att komma åt detta att medborgare just inte i verkligheten behandlas som individer.

Sedan delar jag din indignation över skuldbeläggelsen av alla män. Att kalla alla män potentiella talibaner eller våldsverkare väcker bara manlig ovilja mot begreppet feminism. Lika väl kan man kalla alla kvinnor potentiella horor.

Och visst finns det en tendens till sektfeminism av samma farliga vi-mot-dom-indignerade sanningsmonopoliserande slag som den ultravänster jag var del av på sjuttiotalet. Men jag tror inte att det är där skon egentligen klämmer för din del. Som bokens början visar är du ute efter att rädda näringslivet från kvoteringskrav.

Hans Norebrink

Läs mer: Dagens Bok, DN, SR, DPS, SVD, AV,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

124 kr hos Adlibris

Advertisements