Sossarna är USA-slickare och Bildt har ryssfobi

Dokumenten som Wikileaks släppt och som berör Sverige visar att sossarna är USAslickare av rang. I alla fall Mona Sahlin och Urban Ahlin. Egentligen har vi ju vetat detta länge, under socialdemokratiska regeringar byggdes den så kallade stay behind-organisationen upp. Palme var som ungdomspolitiker också CIA-informatör, IB-affären visade på ett omfattande samarbete mellan svenska och US-amerikanska underrättelse- och säkerhetstjänster. Och i sen tid visar utvisningen av två egyptier på det samarbete som alltid funnits mellan USA och Sverige. Under socialdemokratiska såväl som borgerliga regeringar.

Carl Bildt å sin sida är inte bara misstänkt folkmördare utan han tycks också lida av rysskräck om vi ska tro dokumenten som Wikileaks släppt ut. Ryssskräck är en åkomma som i århundraden tycks ha plågat den svenska adeln och överklassen. Men den förvärrades nog av att Sverige fick stryk av Ryssland i det ”sista” kriget Sverige var inblandat i (innan Afghanistan vill säga). Och ännu värre, sen gjorde ryssarna revolution och det fick rysskräcken att anta epidemiska proportioner i den svenska överklassen. Något som visar tydligt varje gång som någon, vem det än vara månde, blir osams med ryssen. Då blir sjukdomen akut i överklassen och hos såna som Carl Bildt.

Intressant?
Bloggat: Loke, Röda Malmö, Röda Berget,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Bildt har ju varit samma ryssrädda clown hela sitt liv. Tragisk rasist helt enkelt eftersom han dömer ett helt folk för det som skett i historien.

 • sl

  Nu spänns vagnen framför hästen igen 🙂
  Ryssland kallas ”arvsfienden” i Sverige ända sedan Tsar Peter, vi ligger geopolitiskt i vägen för dem i deras strävan mot atlanten. Svenska regenter som haft stora problem med rysk expansion var tex Karl XII och Gustav III. Erlander och Palme visste vad de gjorde, inga rövslickare alls, utan realpolitik för ett litet land granne med ett jättestort med tveksam politisk ledning, tveksam politik och en faiblesse för att sluka små grannar. Alliansfri marknadsekonomi med välfärdsstat hade befolkningens gillande. Ingen dömde det ryska folket, vi tyckte synd om dem !

  Ryssfobi? Fobi har man mot saker som historiskt varit farliga, nu används begreppet som dom det gällde inbillade farligheter. Vi hade skäl att vara rädda för Ryssland, kommunister sattes i läger i Sverige för att de inte skulle kunna uppträda som femtekolonnare, sabotörer eller spioner. Ingen skämdes för det, tvärtom sa Erlander senare att han skulle göra om det, han visste vad han gjorde.

 • Fobi är kanske ett starkt ord. Det finns alltid skäl att vara skeptisk mot stormakter. Rädslan för den stormakt som låg närmast fick Erlander att förlora sinnet för proportioner; det är är också hälsosamt att vara skeptisk mot den stormakt som är störst.

  • Anders_S

   Jan W: Det fanns all anledning att vars skeptisk mot Sovjet och mot Ryssland idag. Det finns också anledning att vara skeptisk mot USA.

 • Ja, det är ju det jag säger.

  • Anders_S

   Jan W: Jag ville bara hålla med dig.