Assange släpps inte lik förbannat

Del 19 av 33 i serien Assangeaffären

Assangeaffären

Det finns ingen rim och reson i varför Assange ska sitta i häkte när det brittisk rättssystemet innehåller möjlighet att bli fri mot borgen. Assange anmälde sig själv, han skulle ha fått husarrest på nätterna och blivit fråntagen sitt pass. Hans flyktbenägenhet är låg och hans flyktmöjligheter är att betrakta som mycket små som jag ser det. Så det är faktiskt helt obegripligt ur min synpunkt att han inte blir fri mot borgen. Han kan dock släppas fri senare i veckan.

Men åklagaren kan ju nu utnyttja detta. Genom att skicka en polis till London för att höra Julian Assange i det brittiska häktet så är den saken ur världen. Därefter kan man bestämma sig för om misstankarna kvarstår och om han fortfarande ska begäras utlämnad. Billigare, smidigare och enklare för de svenska myndigheterna.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Series Navigation<< Assange släpps ur häkteDet handlar om grundläggande rättsäkerhet – Assange och våldtäkter >>
Advertisements