Trafikkaos – storbrand i Surte

En storbrand i Surte har lett till att en av de stora infartsvägarna till Göteborg har fått stängas av. Det handlar om E45 på den ena sidan Göta älv. Även järnvägstrafiken på Bergslagsbanan har stängts av. Naturligt nog orsakar så här omfattande avstängningar problem i trafiken, framförallt biltrafiken. Jag tycker på något sätt att det illustrerar ohållbarheten i det transportsystem vi idag använder oss av. med bilen, bilismen och stora trafikleder som centralpunkter. Att vi överhuvudtaget pendlar långa sträckor till våra arbeten är i det långa loppet inte klimatmässigt rimligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Peter SUnnerdahl

  Du nämner inte de tusentals pendlare som åker tåg från Vänersborg/Trollhättan till Göteborg, miljövänliga eldrivna tåg dessutom. Det passar alldeles utmärkt att pendla från mindre orter in till Göteborg med just tåg. Du nämner heller inget om att ett avbrott på BJ-banan orsakar stora problem för godstransportörerna. Det går gods på järnväg också i flöden som är viktiga för industrin. Men det är lätt att bara rikta in sig på det man vill kritisera.

 • Pa Z

  Låt oss satsa helhjärtat på fusionsforskningen så kan vi släppa energi/miljöfrågan inom några decennier.

 • Peter Sunnerdahl

  Verkligheten är sådan att tusentals människor pendlar med tåg till storstadsregionerna, t ex till Göteborg. Det är pendling till arbete och studier. Det är inget annat än en utopi att alla dessa människor skulle kunna genomföra sina utbildningar i hemorten eller finna arbete på hemorten.

  • Anders_S

   Peter: Folk får flytta. Så blir det och måste det bli i framtiden. Man kan inte bo kvar och slösa på resurserna. Det är ekologiskt, klimatmässigt och miljömässigt ohållbart.