Inte bara tågtrafiken utan också flygtrafiken fungerar dåligt

I hela Europa sitter flygpassagerare fast då deras flyg blivit inställda grund av snöläget. I många länder nere i Europa har man inte de snöröjningsresurser som vi har i Norden och de har i Nordamerika och det betyder att man inte kan hålla sina flygplatser öppna ens vi ett ganska måttligt snöfall. Något som då leder till inställda flyg i hel Europa och som strandar människor på alla möjliga ställen på jordklotet.

Själv har jag en gång suttit fast på Amsterdams flygplats Schiphol i två dygn på grund av snö. Övergiven av Easyjet fick jag köpa en ny biljett med SAS. En tur och retur fick det bli då en enkel skulle kostat 4 gånger så mycket (märkligt biljettsystem det där). Det var inte kul och det som gjorde det än värre var att de flesta service funktioner på Schiphol också säckade ihop. affärer stängde, retauranger slutade fungera, ja till och med städningen av flygplatsen havererade.

Denna gång är jag som tur vad inte ute och reser i Europa, men istället var det så att min ena dotter och två av mina barnbarn igår skulle anlända från Chicago till Kastrup i Köpenhamn. Det gjorde de också bara för att finna att det inte gick några tåg till Malmö där de en dag och en natt skulle hälsa på några vänner innan resan idag ska fortsätta norrut mot Göteborg. Det är faktiskt obegripligt att det ska vara så många tekniska problem på en nybyggd järnväg som det faktiskt är. En del får man räkna med, men inte totalstopp titt som tätt. Oavsett om det är kallt eller finns en massa snö.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements