Hålet i snön – Göteborg

Att leva i Göteborg har de senaste dagarna uppenbarligen varit lite bekvämare än att lev i resten av Sverige. För i Göteborg har det nu inte snöat på nån vecka, medan större delen av landet i övrigt fått rejäla mängder med snö. med de stora mängderna snö har också en mängd problem uppstått. Inte bara i Sverige, utan också på andra håll, som exempelvis Bornholm. På Bornholm tycks rena undantagstillståndet råda på grund av snön. Liknande situationer verkar också finnas Österlen och Öland.

Att det följer så mycket problem av så mycket snö som det verkar ha kommit är ju faktiskt inte mycket att göra nåt åt. Ingen kan vara förberedd på något sådant och det vore inte ekonomiskt försvarbart att ha stående resurser för att vara förberedd på ett väder med stora mängder snö och långvarig kyla som bara har hänt en gång på 100 år.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Working Class Hero

    du har rätt – all the way. Hoppas bara att det inte är någon ny istid på G. Man blir ju en aning orolig. Själv föredrar jag lite nollgradigt snöblask och helst 5 plus hela vintern som det var i några år innan vi beslutade att sälja snöslungan. Vi fick 2500 kr för den oanvända 8hk-besten. Nu går det inte att få tag på en överhuvudtaget såvida man inte vill betala 30 000kr. Tittar ut genom fönstret – det ser illa ut, trots att det är vackert. Satt på en julmiddag igår med tjejens släkt där de anklagade ömsom regeringen och sossarna för kylan och snön. Vinklarna blev alltmer fantasifulla… Jag skrattade inombords och tänkte att vädret har ingen politiker lyckats få kontroll över, som tur är. Dock är nog en stor majoritet av Sveriges befolkning har skäl att vara ledsen över folkomröstningen om kärnkraften för många år sen och att elproduktionen inte längre är statlig.

    Jag tror att det finns ett stort stöd för att förstatliga elen och bygga ut kärnkraften massivt. Läste också att ett kanadensiskt företag som mutat in enorma områden och prospekterar alla våra uranfyndigheter i berget Billingen runt Skövde – det är framtidens olja. Klart att varenda uran-bit är Sveriges medborgares. Titta på norska oljefonden, som är världens näst rikaste fond efter UAE:s investment authority och tänk efter. I framtiden skulle Sverige lätt kunna vara världens rikaste land. Det är en enorm skandal som är på väg att hända, som ingen verkar protestera mot.