Färre apotekskedjor

Apoteksprivatiseringen som tillsammans med bl. a. avreglering och oetisk marknadsföring från läkemedelsbolagen lett till hälsoproblem för en del unga kvinnor har snart utvecklat sig till ett oligopol där ett fåtal storkedjor kontrollerar och äger de flesta apoteken. Istället för ett statligt bolag ser det ut som vi vad det lider kommer att få ett statligt bolag och ett par privata storbolag. Just nu har vi fler apotek, men det troliga är en utveckling är många av dem kommer att stänga.

Tidigare fanns bolagen Apoteket AB, Apoteksgruppen, Apotek 1, Apotek Hjärtat, Kronans Droghandel, Doc Morris, Medstop, Cura (ICA) och Åhlens. Av dessa har två redan, innan det ens gått ett år sen privatiseringen av apotek, kastat in handsken. Apotek 1 har blivit uppköpt av Apotek Hjärtat och Åhlens stänger sina apotek.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    URSÄKTA MEN DET ÄR DAGS ATT VAKNA UPP FRÅN REKLAM HYPNOSEN FRAMFÖR DIN TV !!
    Snart dags att presentera pillret som gäller för varje tillfälle glöm inte att ta det med, Läkemedels reklam hör inte hemma i TV tidningar m.m det borde omg förbjudas. Vaccinerar och medicinerar mot allt och alla, orsakar onödigt lidande och även dödsfall !!