Terrorhot i Nybro

Ett bombhot riktades på torsdagen mot socialkontoret i Nybro. Som vid ett tidigare försök till självmordsbombning i Stockholm rör det sig om ett hot som troligtvis kommer från en socialt isolerad man med personliga problem. Att det händer i Småland är också typiskt då det området inklusive angränsande delar av Östergötland sen lång tid är känt för sina självmordsbombare, mördare, obehagliga attentat, attentatsförsök, brottslighet och våld. Mannen som försökte begå ett terrordåd i Stockholm var exempelvis också från den aktuella delen av Sverige.

Den misstänkt terroristen kunde gripas av polisen efter en stunds palaver vid hans bostad. Ingen visste ju om han faktiskt hade en bomb på sig eller i den lägenhet där han barrikaderat sig. Huruvida attentatsplanerna har någon koppling till hoten mot koptiska kyrkor är för närvarande okänt. Men precis som i stockholmsfallet verkar koppling till internationell terrorism saknas så det är inte troligt att något samband finns.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

PS. Obs!. Inlägget är ironi som vill visa på hur fel det ofta blir när media skriver om så kallade terrorhot. Artiklar om terrorism är tyvärr sällan mer underbyggda än detta alster. Utan i stort sett alltid baserade på fördomar och förutfattade meningar. DS.

Advertisements