Avskaffa ränteavdraget

Jag är för att man på sikt avskaffar ränteavdraget helt, inte bara minskar det. Men jag är inte för att finansiera det med skattesänkningar på det sätt folkpartiet vill, genom sänkning av skatten på inkomst av kapital.

Ränteavdrag gynnar rika och folkpartiets förslag gynnar rika då det främst är rika som har kapitalinkomster att tala om. Istället bör det hela finansieras med skatteminskningar på arbete. Exempelvis ökat grundavdrag, något som vad jag förstår skulle gynna människor som har det sämre. Det skulle dessutom ge oss ett enklare skattesystem och byråkratin skulle kunna minskas. Något som inte heller är att förakta.

Intressant?

Bloggat: Moberg, Kjellberg, Alliansfritt, ARAR,
Borgarmedia: SVD1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Ta bort rotavdraget | Svensson()

 • Anonym

  Carl B Hamilton är en typisk 40-talist.

  När dagens 40-talister var unga satsade staten friskt på utbyggda universitet, förskolor, massiva subventioner till bostadsbyggande, avdragsrätt på lån en utbyggd statlig sektor så att alla fick trevliga akademikerjobb.

  Allt detta kostade givetvis pengar vilket man inte hade så inflationen skenade iväg och alla 40-talisternas lån åts upp (det finns inga 40-talister som ”betalat av sina lån”). Samtidigt försvann deras föräldrars besparingar (snyggt).

  På 80-talet när 40-talisterna tjänade som mest så kom ”den underbara natten” och inkomstskatterna sänktes.

  Nu när 40-talisterna är gamla och sitter med sina förmögenheter i fastigheter så avskaffar man fastighetsskatten.

  Nu har det dessutom blivit viktigt för staten att spara varför man inte längre subventionerar bostadsbyggande och istället för en stram penningpolitik som innebär att räntan faller och inga lån längre ”äts upp” för dagens låntagare.

  40-talisterna har gynnats av statens politik ända sedan de föddes. Sänkt kapitalbeskattning är bara ytterligare en förmån de ska ges på resten av befolkningens bekostnad.