Varken Ranelid eller Englund imponerar

Jag har försökt läsa Björn Ranelid nån gång. Misslyckades skändligen. Hans böcker intresserar mig lika lite som de såpor mannen är med i. För mig framstår han som en fåfäng, pompös, uppblåst och ointressant figur som gärna vill stå i centrum. Charmig, tjusig och färgstark förstås, så jag kan förstå varför en del människor gillar honom.

Och Björn Ranelid är väl förmodligen politiskt radikalare än den Peter Englund som allt mer verkar ha blivit en maktens anpassling i och med att han hamnat i Svenska Akademin. Men även han har sina goda sidor, i motsats till Björn Ranelid har han ju skrivit ett antal intressanta böcker som jag läst.

Fast deras bråk är ju lite underhållande i sig, som en dokusåpa i sin barnslighet. Fast samma åsikt om piratkopiering tycks de två i alla fall ha.

Intressant?
Bloggat: Laakso,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements