Flyktingavvisning stoppad genom blockad

En blockad mot Sagåsens flyktingförvar har stoppat utvisning av ett antal irakier i två dagar nu. Blockaden inleddes igår för att förhindra avvisning av ett antal irakiska flyktingar till Bagdad. Femton flyktingar inledde också en hungerstrejk för flera dagar sen. Detta i syfte att protestera mot utvisningarna. Aktionen och blockaden fortsätter vid flykingförläggningen i Kållered söder om Göteborg:

För att hindra deportationer från förvaret i Kållered försöker vi ha närvaro där dygnet runt fram till onsdag. Det finns folk och bilar som kan vara där fram till söndag natt men på måndag och tisdag behövs det fler folk och ev bilar.

Alla irakierna har ansökt om inhibition (uppskjuten avvisning) hos Europadomstolen för Mänskliga Rättigheter men ingen har hunnit få svar ännu eftersom domstolen är så överbelastad, och de kommer knappast att hinna få svar innan Baghdadplanet lyfter nu på onsdag 19 januari.

Blockaden innebär att Kriminalvårdens Transporttjänst kommer att hindras med civil olydnad om de försöker föra ut irakierna från förvaret. Mat och allt annat fungerar i god ordning.

Polisen var på plats två gånger under gårdagen, men drog sig sedan tillbaka. Allt är lugnt och kommunikationen med migrationsverkets personal som går ut och in är utan friktion.

Stoppa avvisningarna till Irak!

Kontakt:
– kl. 11:00 Stefan 0707-56 54 01
kl 11:00-15:00 Ylva 073-932 52 89
kl. 15.18:00 Samuel 073-18 22 125
Samuel kommer att ha uppgift om vilka som avlöser senare idag

Anja: 0705244963 kan försöka samordna ett schema så hör av dig till henne om du kan och vill åka dit. Går såklart bra att bara åka dit också.
Buss 761 går från Heden och från Korsvägen varje halvtimme.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements